Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Truckstar Festival 2014   
De weergoden waren het Truckstar Festival afgelopen weekeinde gunstig gezind. Waren op andere plekken in het land mensen bezig om hun ondergelopen huis weer droog te maken, de truckers hielden in Assen hun banden droog. Het jaarlijkse festival dat voor de 34ste keer werd gehouden, was wederom een waar feest, waarbij sommige vrachtwagenchauffeurs hun dak uitgingen!

Als zwaartransport journalist en schrijver van talloze artikelen in Truckstar vind ik het jammer dat dit vakgebied een beetje eenzijdig op het festival wordt vertegenwoordigd. Kom op, zwaartransport jongens, laat eens zien dat jullie er zijn en dat jullie ook mooie dingen doen. Als u weet hoe moeilijk het is om als journalist medewerking van deze bedrijven te krijgen... Een van de hoogtepunten was de LZV (Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie) van Madonna. Een originele manier om deze nieuwe vorm van transport over het voetlicht te krijgen.

Een LVZ), ook wel Ecocombi genoemd, is een vrachtwagen die meer vracht kan vervoeren dan een gewone vrachtautocombinatie. Een LZV is maximaal 25,25 meter lang en 60 ton zwaar, terwijl een gewone vrachtwagen maximaal 18,75 lang is en in Nederland maximaal 50 ton zwaar mag zijn. Omdat het brandstofverbruik nauwelijks stijgt, wordt bij het transporteren van goederen per LZV 4 tot 30% brandstof bespaard.

En voor wie denkt dat er hier alleen maar .Met de vlam in de pijp' de klok slaat en dat er weinig diepgang aanwezig is, moge deze prachtig beschilderde Tutankhamon truck met motieven uit de Egyptologie met dito hieroglyfen. Het eeuwigheidsymbool slaat hier natuurlijk ook op in het rotsvaste vertrouwen dat het vak van vrachtwagenchauffeur altijd zal blijven bestaan!

Mijn collega's van Truckstar in het mediacenter hadden wel wat anders aan hun hoofd, zij zijn druk bezig met de organisatie van het festival en het samenstellen van de volgende Truckstar waarin uitgebreid verslag wordt gedaan van de festiviteiten. Speciaal aandacht voor mijn collega Oscar Hoogendoorn, die eind dit jaar met pensioen gaat, voor hem is dit dus het laatste Truckstar Festival waaraan hij meewerkt.

De standhouders deden goede zaken en voor kinderen, die met pa en ma meegekomen waren, hadden zelfs een eigen kermis met carrousel. Stichting Hoogvliegers verzorgde rondvluchten met een helikopter en bezorgde (gehandicapte) kinderen de belevenis van hun leven.

Het is geweldig om al die opgepoetste trucks te zien - zowel oud als nieuw - en hieruit blijkt dat het enthousiasme van de eigenaren geen grenzen kent. Zowel chauffeurs uit het binnen- als buitenland komen hier een keer per jaar bij elkaar en hele families met kinderen genieten van het spektakel.

Voor diegenen die dit nog nooit hebben meegemaakt, is het het aan te bevelen er toch eens heen te gaan: volgend jaar wordt het 35ste festival gehouden op dezelfde locatie op het TT terrein in Assen.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel