Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Vietnamese Veterans   
Vietnamese Veterans is een project over de mannen en vrouwen die in de afgelopen oorlogen voor Vietnam streden. Het is een serie geworden die je direct naar de strot grijpt. In de ogen van de veteranen zie je de ellende van de oorlog weerspiegeld. Naast de pijn en het verdriet zag fotograaf Ruben Hamelink ook veel trots en nostalgie in de verhalen en gezichten als hij de veteranen vroeg hoe zij nu terugkijken op de oorlogen en hoe het hun levens heeft beïnvloed. Voor de Amerikanen die in Vietnam vochten is altijd veel aandacht in de media geweest, terwijl bij het lot van Vietnamese soldaten vrijwel nooit is stilgestaan.

De expositie ‘Vietnamese Veterans’ is te zien in Galerie Wind in Rotterdam op het Noordereiland, Prins Henddrikkade 124a. De portretten van de Vietnamese Veteranen zijn door Ruben op een identieke manier en verlichting in beeld gebracht. Dit geeft een sterk repeterend effect dat de intensiteit van de foto's vergroot. Tegelijkertijd is er een boek uitgegeven, waarin de persoonlijke verhalen van de Vietnamese Veteranen staan en die een tot nog toe onbekende kant van deze oorlogen belichten.

Dit interessante boek is uitgegeven in het Engels en is verkrijgbaar in Galerie Wind. De openingstijden van de Galerie zijn van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

Naast de tentoonstelling Vietnamese Veterans zijn de werken van kunstschilder Paul Basart te zien in de zijvleugel van Galerie Wind. De moeite waard dus om tijdens een bezoek aan Rotterdam Galerie Wind in het programma op te nemen.

Voor meer informatie: galeriewind.com/
 Gerelateerd  
  • galeriewind.com/
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel