Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Van Godin naar terreurgroep   
Islamitisch Schuim, Islamitische Schooiers of Islamitische Slampampers: alles is goed, zo lang ze maar niet met de mooie benaming ISIS worden aangeduid.De kloothommels van de zogenaamde Islamitische Staat mankeren wat in hun bovenkamer en uit hun daden die zogenaamd volgens de Koran worden ingegeven, blijkt dat ze niet voor zichzelf kunnen denken. Deze 'moslims' vormen dan ook en gevaar voor de mensheid en het gebruik van de naam ISIS voor dit stelletje harteloze (kinder)moordenaars is een gotspe. Daarbij komt dat de benaming ISIS veel te mooi is voor dit zooitje ongeregeld en trouwens een heel andere betekenis heeft.

Isis (Grieks) of Aset (Egyptisch Au Set) is de naam van een van de belangrijkste godinnen van de Egyptische mythologie, een typische Moedergodin en symbool van vruchtbaarheid, gezondheid en liefde. Isis werd eerst vereerd in de Nijldelta, later kreeg ze onder andere een tempel op het eilandje Philae. Isis betekent troon en dit verwijst naar de hoofdtooi die zij draagt in de vorm van een troon (personifiëring van de macht van de pharao) en een zonneschijf met koeienhoorns.

Vorig jaar zijn in Nederland 161 meisjes vernoemd naar de Egyptische vruchtbaarheidsgodin. De naam klinkt ook trendy: een kruising tussen de voormalige top 10-namen Isa en Iris, maar dan nét even anders en met een coole mythologische connectie. Helaas is deze associatie nu besmet en je zult je binnenvaartschip maar in goed vertrouwen en voor een behouden vaart ISIS hebben genoemd.

In de meeste media wordt nu gesproken over IS (Islamitische Staat) en het verzoek is om de afkorting ISIS niet meer te gebruiken voor dit stelletje beroepsmoordenaars. En hoe staat het eigenlijk met het onderzoek naar die Oost-Oekrainse/Russische moordenaars die de MH17 uit de lucht hebben geschoten? Nederlandse regering: doe er wat aan!
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel