Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 50 jaar James Bond   
De Kunsthal Rotterdam is tevreden over de eerste week tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of Bond Style. Tot nu toe passeerde ruim 13.000 bezoekers de entree en dat is gelijk aan de cijfers van de zeer succesvolle tentoonstelling over de Franse modekoning Jean Paul Gaultier die vanaf februari 2013 in de Kunsthal te zien was.

De Kunsthal in Rotterdam toont van 12 oktober tot en met 8 februari maar liefst 500 gadgets, kostuums, rekwisieten en iconische auto's uit 50 jaar filmgeschiedenis van James Bond. De Kunsthal doet het steeds meer: een grote tentoonstelling die niet direct de Grote Kunst vertegenwoordigt, maar wel een groot publiek trekt. Dat was met Jean Paul Gaultier en nu weer met James Bond.

Vooral na de succesvolste film in de reeks, Goldfinger (1964), is James Bond definitief van waarde op het gebied van de kunst, muziek, mode, technologie en lifestyle. Zo veranderen de kostuums elke keer mee in de tijd en wordt Bond gekleed door bekende ontwerpers, zoals Tom Ford.

Alles over Bond wordt gepresenteerd in twaalf verschillende filmsettings, vanaf Dr. No uit 1962 tot Skyfall in 2012. Zo zien bezoekers de catsuit uit Another Day (2002), het ontwerp en de foto's van de Q-boot uit The World Is Not Enough (1999) en de echte horloges die kwartiermeester Q voor 'Bond.., James Bond' maakte. Tegelijkertijd is het een beetje grinniken om de ontwerpen en gadgets, want ze zijn verre van vernuftig.

Terwijl de dames van de Kunsthal paraderen als Bondgirls probeert de tentoonstelling ook de Bondmode als een opvallend onderdeel te brengen. Het zijn vaak lange jurken, maar dan weer wel sexy uitgesneden. Ook de bikini van Halle Berry's (Die Another Day, 2002), waarin ze Bond op het strand ontmoette, hangt als een waar rekwisiet in de tentoonstelling. Niet ver daar vandaan is misschien wel de bekendste Bondauto, de Aston Martin, wat weggestopt. Maar er is een stip geplaatst om vanaf die plek een selfie met Bond en de auto te kunnen maken. Het heet dan ook een multimediale tentoonstelling. (Met dank aan AD website).
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel