Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Zware jongens   
Het kranenpark van Wagenborg Nedlift is uitgebreid met een nieuwe 700 tons mobiele kraan. Met deze machine wordt de vloot in het zwaardere segment aanzienlijk versterkt. Voorzien van de modernste voorzieningen, zowel op het gebied van techniek als veiligheid, is deze kraan uiterst geschikt voor de inzet in de petrochemie, olie & gas en energiesector. De DEMAG AC-700 is een 9-assige kraan met imposante afmetingen, hij is voorzien van een 60 meter lange hoofdmast en kan met maximaal 160 ton ballast worden uitgerust.

Ook is het mogelijk om de kraan op te bouwen met 36 meter giekverlenging, 50 meter vaste jib, of 96 meter beweegbare jib. Hiermee kan een maximale hijshoogte gehaald worden van circa 150 meter. De kraan is uitgevoerd met een zogenaamde SSL (Sideways Super Lift). Met de mogelijkheid tot zijdelingse afspanning wordt de capaciteit van de kraan aanzienlijk vergroot ten opzichte van geen of normale afspanning. De nieuwe 700 tonner is uitgevoerd met een uitgebreid veiligheidspakket bestaande uit voorzieningen waardoor het mogelijk is om volledig gezekerd bovenop de hoofdmast, sprenkel en jib te werken. Op diverse plaatsen zijn er relingen en bordessen gemonteerd om veilig op hoogte te kunnen werken.

De kraan is uitgerust met stempeldrukaanwijzing en een Refinery Kit. Dit is een elektronische noodstopinstallatie, motor kan te alle tijde worden afgezet, ook buiten de kraan. Daarnaast is, net als bij 500 tonners van Wagenborg Nedlift, een hydraulische hulp mast geplaatst op het ballastframe om veilig te kunnen werken op hoogte tijdens het (de)monteren van ballast. De hydraulische mast, die voorzien is van een rem shute, zorgt ervoor dat de medewerker, in combinatie met een aangelijnd veiligheidsharnas. altijd is gezekerd waardoor het risico op vallen van hoogte tot een minimum wordt beperkt. Met deze maatregelen voldoet de kraan volledig aan de EN13001 norm.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel