Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Bijzondere mensen   
In het zwaartransport, dus ook bij Mammoet, werken bijzondere mensen. Ik weet dat omdat ik er zelf vandaan kom. Ik zie ze nog regelmatig, kortgeleden bij Nova Terminals op de Botlek, waar ik voor Wagenborg Nedlift hun nieuwe 700 tonner moest fotograferen. Iets langer geleden ontmoette ik mijn oud-collega Tjeu Fransen tijdens een Mammoet project in Oman. In de haven van Sohar werden vier containerkranen verplaatst naar een nieuwe bestemming en zon project kan je aan die Mammoet jongens best toevertrouwen. Maar zoals bekend staat er achter iedere succesvolle man een dito vrouw.

Carla Fransen gaat dikwijls met haar man mee en heeft voorkeur voor een verblijf in warme landen. Als ze meegaat meestal is dat voor langere tijd - dan maakt ze lokaal vrienden en onderneemt zelfstandig dingen die ze leuk vindt. Zo organiseerde ze tijdens een Mammoet project in Venezuela een wekelijkse gehaktballenavond voor haar nieuwe kennissenkring. Een typische Nederlandse lekkernij, die verslonden werd door de Venezolaanse vrienden van Carla en Tjeu.

Tijdens een verblijf in Doha op Qatar ging Carla op stap met een Arabische vriendin. Op zich niet bijzonder, maar wel als je gekleed bent in een traditionele niqaab. Ze wilde zelf ervaren hoe het is om in zo'n alles bedekkend kledingstuk rond te lopen en anoniem te winkelen. Het was voor haar een aparte ervaring, waarbij haar opviel dat voor een buitenstaander alle vrouwen hetzelfde lijken, maar dat ze elkaar onderling herkennen aan de ogen en de schoenen die ze dragen.

Voor Tjeu en Carla Fransen is het reizen naar een vreemd oord een tweede natuur geworden. Ze voelen zich thuis in hun huis in Breda, maar vliegen net zo makkelijk op stel en sprong naar een exotische bestemming. Voor Tjeu is ieder werk een nieuw avontuur en Carla is daarin de stabiele factor die het mogelijk maakt. En dat mag best wel eens worden vermeld!
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel