Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Ik ben Charlie!   
Ik ben Charlie. Nee, ik ben echt Charlie! Voor onze Franstalige zuiderburen: Je m’appelle Charlie. Die naam heb ik niet altijd gehad, maar nadat ik 10 jaar geleden werd gered van een wisse dood op de A58, hebben de mensen die mij liefdevol opnamen me Charlie genoemd. Nota bene naar een kater (!) die ze daarvoor hebben gehad. Ik ben een bastaard Jack Russell en hoe ik heette toen ik uit de auto werd gezet op de snelweg, weet ik niet meer. Het verhaal hoe ik het heb overleefd, staat elders op deze website. Maar daar gaat het nu even niet over.

Cartoonist Bernard 'Willem' Holtrop poseert met de tekening die hij maakte voor het Franse blad Libération (foto Volkskrant).

Behalve Charlie ben ik hond, niet het meest populaire dier in de Islamistische wereld en bovendien nog onrein ook (denken ze daar). Uit naam van de profeet worden er veel misdaden begaan, zoals vorige week in Parijs. Deze worden uitgevoerd door domme mensen die niet voor zichzelf kunnen denken. Ze schuiven de verantwoording voor hun daden af op Allah en verrichten de meest vreselijke gruweldaden in de overtuiging dat ze de islam een dienst bewijzen. Alsof je geen eigen verantwoording hebt voor je doen en laten. Om de naam van Allah als excuustruus te gebruiken voor het vermoorden van je medemensen is bij de wilde beesten af. Daarbij denken ze ook nog eens dat ze door dit stupide gedrag martelaren worden. Ik mag dan wel een hond zijn met hondse gedachten, maar kan je verzekeren dat inmiddels de 72 beloofde maagden in het hiernamaals allang verbruikt zijn. Die zijn inmiddels allemaal opgesoupeerd door een onstuitbare rij van bomgordels voorziene idiote plofkippen. Hoe dom kan je worden?

Normaal komt er geen onvertogen blaf uit mijn bek. (Behalve dan tegen die stomme poedel van de buren, maar die ziet er dan ook niet uit.) Zelfs als hond weet ik hoe ver ik kan gaan, in tegenstelling tot de extremisten, die ziende blind zijn. Ik heb nog even overwogen om naar de herdenkingsmars in Parijs gaan, maar ik ben bang in grote menigtes en stel je voor dat ik in mijn zenuwen mijn poot had opgetild tegen één van die hoogwaardigheidsbekleders! In het dagelijkse leven ben ik een vredelievende hond, maar vergis je niet, stelletje laffe moordenaars: ik ben een terriër en lust jullie rauw bij een kopje slappe thee.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel