Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Oh heideroosje, wat ben je mooi....   
Om in 2015 een luchtiger onderwerp aan te snijden: dit stukje gaat over onze heidetuin. Niet gebruikelijk in het zilte Zeeland, heide verwacht je meer op de Veluwe en we zijn er dan ook op een bijzondere manier ingetuind, zogezegd. Het is namelijk een erfstuk van de vorige bewoonster van het huis, die in de voortuin een keur aan verschillende heideplanten had verzameld, zowel winter- als zomerhei. Het leuke hiervan is dat je in elk seizoen altijd kleur in de tuin hebt. Marja is er mee doorgegaan en het is haar verdienste dat de tuin er nu zo mooi uit ziet.

Toen wij het huis kochten, was de achtertuin een stuk minder fraai, hier stonden twee grote palen met waslijnen en een vervallen tuinhuisje. De in de jaren '70 populaire Mien Ruys grindtegels waren gezichtsbepalend met met heel veel cotoneaster. De betonnen palen werden er als eerste uitgehaald en de cotoneaster maakte ruim baan voor een tuinspoor. De grond werd gemengd met een flinke hoeveelheid tuinturf en zo geschikter gemaakt voor heide.

Inmiddels ligt er al 120 meter aan Spoor 1 rails in de voor- en achtertuin. Met een aantal camera's wordt de treinenloop bewaakt en tzt komt er ook een automatische digitale besturing. Ook bovenleiding staat nog op het verlanglijstje en zo is er nog genoeg te doen.

In tegenstelling tot de buren heb we geen snippertje gras, dus hebben we ook geen behoefte aan een grasmaaimachine. In het voorjaar zijn wel intensief bezig met onkruidbestrijding waarvoor geen schadelijke middelen worden gebruikt.

Het tuinhuisje heeft eveneens een andere invulling gekregen, hierin staat een nu jacuzzi met continue warm water van ca. 38 graden. Het was oorspronkelijk in een deplorabele staat en alleen het dak was nog goed omdat we dit al snel hadden laten vernieuwen. De zijwanden waren verrot en die zijn er dan ook na verloop van tijd uitgehaald. Het nu halfopen tuinhuisje gaf een mooi uitzicht op de tuin en toen we bij Groenrijk een jacuzzi voor een redelijke prijs konden kopen, werd het getransformeerd tot een badhuisje. De achterwanden werden met watervaste platen bekleed en betegeld. En ziehier het resultaat...

En in onze recent verbouwde keuken is het ook goed vertoeven. (Met dank aan de firma Wisbouw uit Kruiningen en in het bijzonder Jos Kaan.)
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel