Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Rectificatie   
”De afgelopen periode heeft Amnesty International campagne gevoerd voor de Saudische blogger Raif Badawi. In diverse uitingen, waaronder een advertentie in deze krant met als kopregel ‘Bloggen is slecht voor je rug’, heeft Amnesty gemeld dat Raif Badawi voor het gebruikmaken van zijn recht op vrije meningsuiting veroordeeld was tot een gevangenisstraf van 10 jaar, een reisverbod van 10 jaar, een boete van 191.00 euro en 1.000 zweepslagen na het vrijdaggebed.

Dit klopt niet.

Nu de Saudische autoriteiten afgelopen vrijdag de de tenuitvoering van de straf zijn begonnen, blijkt het te gaan om 1.000 stokslagen. Amnesty International biedt hiervoor aan de regering van Saudi-Arabië haar welgemeende verontschuldigingen aan.”

Advertentie op achterpagina Volkskrant 15-01-2015

Gelukkig hoef ik nooit meer naar Saudi-Arabië. Ik ben er voor mijn werk vaak geweest en in tegenstelling tot andere Arabische landen voelde ik mij daar nooit op mijn gemak. Je was er gastarbeider en als zodanig een tweederangsmens. Evenals alle vrouwen die minderwaardig zijn en geen auto mogen besturen. Het verkeer is daar dus ook levensgevaarlijk en bij het begeleiden van zware transporten heb ik dan ook het nodige meegemaakt. Ik was op een vrijdag in een hotel op de Corniche in Jeddah en had uitzicht op de fraaie nabijgelegen moskee. Ineens werd het verkeer stopgezet en moest iedereen uitstappen om getuige te zijn van een barbaarse executie op het moskeeplein. Nee, dit land met al zijn olie en rijkdom leeft nog in de Middeleeuwen en zal daar voorlopig niet uitkomen. Dan ga ik toch liever naar de Emiraten of Oman.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel