Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Je weet niet wat je ziet   
Eens in de vijf jaar weet je niet wat je ziet in in dit bijzondere dorp in Zeeland. Je komt ogen te kort: Wemeldinge op Zuid-Beveland is getransformeerd in een soort Disneyland aan de Oosterschelde. Alle 22 buurtverenigingen pakken uit en geven het dorp een feestelijk aanzien. De bewoners zijn daar al maanden van te voren mee in de weer en Ieder buurtschap heeft zijn eigen thema. Dat varieert van sprookjesfiguren tot een high tea of een landenthema. Wie de genummerde gele pijlen volgt krijgt de complete 11 km. lange route van het 3000 inwoners tellende dorp te zien.

Tegen het invallen van de avond is de route het op zijn mooist. De verlichting wordt dan ingeschakeld en alles krijgt dan een sprookjesachtig aanzien. De Dorpsstraat is de centrale as in het dorp en zelfs zonder versiering al te moeite van een bezoek waard. Gezelligheid is hier troef en sommige lantarenpalen zijn dan ook voorzien van grote lampenkappen.

Vijf jaar geleden ging de eerste prijs naar de 'Rue Daniel' waar een natuurgetrouwe kopie van de Arc de Triomphe stond. Hij staat er ook weer dit jaar en de ene keer waan je je in Frankrijk en even later in Griekenland. Je valt van de ene verbazing in de andere.

Het Koningsweekeinde begint vrijdag 24 april met een stuiterpartij voor de jeugd in de Grote Tent op het Dorpsplein. Hierin wordt ook de tentoonstelling 'Wemeldinge laat je zien' gehouden, waarbij ondermeer foto's van Ron Quinten zijn te zien. 's Avonds wordt hier het Oranjebal gehouden. Maandag 27 april begint de dag met een koningsontbijt in hotel Wemeldinge, gevolgd door een aubade. 's Middags is er een optocht met versierde wagens door Wemeldinge. Aan het einde van de middag wordt de prijs voor de mooiste straat uitgereikt.

De route kan het beste op fiets worden afgelegd en dat helpt tevens de filevorming zoals in 2010 te voorkomen. En hopelijk zijn de weergoden ons deze keer goed gezind. En buiten Wemeldinge is ook veel te zien, appel- en perenbomen staan nu volop in bloei.

Charlie, onze onverbeterlijke Jack Russell vindt al dat vreemde gedoe maar niks. Hij is van huis uit een maanblaffer en blaft daarom tegen al die extravagante bontgekleurde versieringen.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel