Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Voor de wind   
Zes en zestig meter hoog en 2 miljoen kilo zwaar is de jacket die door Sarens gisteren werd uitgereden op hun ponton Louise. Hiervoor werden ingezet vier maal 12 dubbele aslijnen KAMAG SPMT. In het totaal werd het gevaarte verrold op 384 wielen. Tijdens het uitrijden werd er water uit de bak gepompt om deze evenwijdig aan de kade te houden. De zogenaamde topside stond reeds op de ponton en wordt uiteindelijk bij 154 windmolens in het noordelijk deel van de Noordzee als onderdeel van het Gode Wind project op de jacket geplaatst.

Het gaat voor de wind met de offshore industrie in het Sloegebied bij Vlissingen. Heerema zit hier al jaar en dag, maar andere bedrijven zijn hier ook druk bezig met het fabriceren van allerlei offshore constructies.

De grote gevaartes zijn vaak bestemd voor de olie- en gasindustrie, maar het is goed te merken dat de windenergie aan belangrijkheid wint.

Voor windmolenprojecten op de Noordzee worden in Zeeland grote windmolens geassembleerd. Zwaartransport bedrijven zoals Sarens en ALE verdienen aan al het rij- en hijswerk hier een goede boterham.

En vorige week werd bij Hillebrand Constructie in Middelburg een windmolen-justeerapparaat door Wagenborg Nedlift met twee hydraulische kranen geladen op hun eigen schip de Westborg.

x

x
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel