Voor de wind

18 mei 2015

Bijdrage van: Aad

Zes en zestig meter hoog en 2 miljoen kilo zwaar is de jacket die door Sarens gisteren werd uitgereden op hun ponton Louise. Hiervoor werden ingezet vier maal 12 dubbele aslijnen KAMAG SPMT. In het totaal werd het gevaarte verrold op 384 wielen. Tijdens het uitrijden werd er water uit de bak gepompt om deze evenwijdig aan de kade te houden. De zogenaamde topside stond reeds op de ponton en wordt uiteindelijk bij 154 windmolens in het noordelijk deel van de Noordzee als onderdeel van het Gode Wind project op de jacket geplaatst.

Het gaat voor de wind met de offshore industrie in het Sloegebied bij Vlissingen. Heerema zit hier al jaar en dag, maar andere bedrijven zijn hier ook druk bezig met het fabriceren van allerlei offshore constructies.

De grote gevaartes zijn vaak bestemd voor de olie- en gasindustrie, maar het is goed te merken dat de windenergie aan belangrijkheid wint.

Voor windmolenprojecten op de Noordzee worden in Zeeland grote windmolens geassembleerd. Zwaartransport bedrijven zoals Sarens en ALE verdienen aan al het rij- en hijswerk hier een goede boterham.

En vorige week werd bij Hillebrand Constructie in Middelburg een windmolen-justeerapparaat door Wagenborg Nedlift met twee hydraulische kranen geladen op hun eigen schip de Westborg.

x

x

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20150518133641941