Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Tussen Kunst en Kade   
De Rotterdamse haven: een thema dat goed past bij Galerie Wind. Samen met Irene Jacobs, conservator van het Maritiem Museum Rotterdam, heeft de galerie een selectie gemaakt uit het werk van vijf havenschilders. Er worden schilderijen en aquarellen tentoongesteld van Hans Breeman, Ingrid Dingjan, Paul Kerrebijn, Ronald van Rikxoort en Janny Veninga. Zij lieten zich inspireren door onder meer containerschepen, havenkades en goederenoverslag. Dit geeft een boeiend en artistiek beeld van de Rotterdamse haven.

Tijdens de expositie ( 18 juni t/m 6 september ) met schilderijen, aquarellen van de Rotterdamse haven van diverse havenschilders organiseerde Galerie Wind afgelopen zondag een middag waarop maritieme voorwerpen werden beoordeeld en getaxeerd

Een team van deskundigen was aanwezig bestaande uit Arne Bonsaksen ( taxateur Vendu Notarishuis ), Frits Loomeijer ( directeur Maritiem Museum Rotterdam) en Irene Jacobs ( conservator Maritiem Museum Rotterdam). Dit naar het voorbeeld van het bekende televisieprogramma tussen Kunst en Kitsch.

Het werd een gezellige en informatieve zondagmiddag met aardig wat belangstellenden. Een nieuwe Van Gogh werd er niet ontdekt, maar de Rotterdamse haven kwam er goed in naar voren.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel