Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Vrienden voor altijd   
‘Real friends are there when you need them!’ Marco van Seters ondervond dat aan den lijve nadat hij tijdens zijn werk een ernstig ongeluk had gekregen. Hij raakte daarbij beide onderbenen kwijt.

Het gebeurde op een heel gewone werkdag. Marco van Seters was chauffeur op een containerauto en had net asfalt gelost. Om de container schoon te kunnen steken, had hij hem iets opgekipt. Juist toen hij er achter stond, hoorde hij een tik en begon het systeem de container af te zetten. De achterslag raakte de grond en drukte de containerklep dicht. Marco’s voeten kwamen in de knel: er was slechts 7 millimeter vrij tussen klep en bak. Daar zaten zijn voeten tussen.

Er waren mensen die hem wilden helpen, maar niet wisten hoe het systeem werkte. Hij heeft zelf nog aanwijzingen gegeven om de bak weer op de wagen te trekken. Toen dat gelukt was, moesten ze de haken nog losslaan. Eindelijk viel Marco op de grond tussen de resten asfalt. Hij keek naar z’n voeten en wist dat het vreselijk mis was. In het ziekenhuis stonden de artsen versteld dat hij nog leefde. Normaal bloed je binnen zeven minuten leeg, maar op een of andere manier was dit niet gebeurd: Marco had maar heel weinig bloed verloren. Echt een wonder. Zijn voeten waren echter niet meer te redden en werden nog dezelfde dag geamputeerd. De dag erna kwam de arts vertellen dat er nog een stuk van z’n benen af moest ook. Het was verschrikkelijk, een chauffeur in hart en nieren die beide onderbenen moet missen.

Iedereen dacht dat zijn revalidatie wel twee jaar in beslag zou nemen. Het is dan ook een bijzondere prestatie dat Marco binnen 9 maanden na het ongeval weer gewoon op de vrachtwagen kan rijden. Hij blijft er zelf tamelijk nuchter onder. ,,Op het ogenblik verzorg ik de planning bij Oranje BV in Rotterdam, maar zo nu en dan rijd ik zelf. Ik wil mijn vriend Marc nogmaals bedanken. We hebben allemaal in dit leven vrienden, maar of het ‘real friends’ zijn, blijkt pas na een gebeurtenis zoals ik het heb meegemaakt.’’ Op 20 juni was er in Stellendam een truckrun voor gehandicapten waarbij Marco voorop reed. Marc: ,,Gehandicapt zijn en toch gewoon een normale vrachtwagen besturen, is dit niet geweldig? Voor alle chauffeurs met een handicap een voorbeeld en een stimulans. Blijf vechten voor je ideaal!’’

Het complete verhaal over de revalidatie van Marco wordt gepubliceerd in het augustusnummer van Truckstar.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel