Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Leeuwendag in Blijdorp   
Iedereen die ‘leeuw’ in zijn of haar achternaam heeft, mocht op maandag 10 augustus gratis naar Diergaarde Blijdorp. Blijdorp organiseerde deze ludieke actie op World Lion Day, de dag waarop de ‘Koning der Dieren’ mondiaal in de spotlights staat. Voor Blijdorp was deze dag heel toepasselijk want de leeuwen staan in Blijdorp deze hele zomer centraal met hun gloednieuwe binnen- en buitenverblijf. De Aziatische leeuwen zijn verhuisd naar een gloednieuw verblijf in het hart van de Diergaarde. De bekendste leeuw van Nederland Paul de Leeuw opende kortgeleden het nieuwe leeuwenverblijf.

Een groot aantal 'leeuwen' stond maandagochtend vroeg al in de rij voor de kassa om zich dit buitenkansje niet te laten ontgaan. Samen met de gebruikelijke grote groep vakantiegangers was het een topdag voor de diergaarde.

De echte leeuwen lagen natuurlijk te slapen en werden pas actief tijdens de voedertijd om drie uur in te middag. Het nieuwe buitengebied van de leeuwen is nu ruim zes keer zo groot als hun vorige verblijf en fraai ingericht als een glooiend graslandschap. Er zijn natuurlijke rotsblokken geplaatst en er is een waterpoel. De leeuwen hebben zo de beschikking over verschillende plekken waar ze afwisselend in de zon of de schaduw kunnen doorbrengen. Maar in het vernieuwde Blijdorp zijn er genoeg andere dieren te zien. Zoals bijvoorbeeld de ijsbeertweeling die veel bekijks trekt. Sinds kort hebben de ijsberen ook beschikking over een veel groter gebied. Voor de kleintjes is er dus extra veel te verkennen de komende tijd.

Op dit voor hen nog onbekende terrein, kunnen de ijsberen helemaal tot aan de grote ruiten komen. Daardoor staan ze vaak letterlijk neus aan neus met de bezoekers, zowel onder als boven water. En wat is er verfrissender dan om je na een koel bad je even lekker uit te schudden!

Zowel het leeuwenverblijf als het restaurant Poort van Azië zijn Rijksmonumenten die compleet gerenoveerd en aangepast zijn aan de moderne tijd. Dit is financieel mogelijk gemaakt dankzij o.a. het jubileumgeschenk van de Gemeente Rotterdam ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de Diergaarde in 2007. De monumenten zijn oorspronkelijk ontworpen als giraffengebouw en als theeschenkerij en vormen elkaars spiegelbeeld. Ze zijn verbonden door een tussenliggend terras met colonnade en maken onderdeel uit van het totaalontwerp van architect Sybold van Ravesteyn uit de jaren 40.

Het mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa opende in 2013 de deuren. Een opvallend koepelvormige gebouw waar het tropisch warm is. Er fladderen hier duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rond. Langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen lijkt het of je in het Amazone-gebied bent.

En de vlinders komen zowat op je camera zitten.

Nee dit is geen groepsfoto van alle 'leeuwen' die gisteren in Blijdorp waren, maar belangstelling voor de giraffen.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel