Sail

22 augustus 2015

Bijdrage van: Aad

Sail in Amsterdam levert iedere vijf jaar weer een indrukwekkend schouwspel op. Ik heb het begin meegemaakt en zat dan altijd op de eerste rang, zoals u op de foto's kunt zien. Eerst op de Westerdoksdijk en later op de hoogste etage van het Havengebouw. Vlak voor de overname door Van Seumeren kwan moeder Nedlloyd op het lumineuze idee om het Mammoet hoofdkantoor te verplaatsen naar Etten Leur. Etten Leur!!!! Onze (internationale) klanten zaten er altijd even te knipperen met hun ogen en vroegen zich af wat er in hemelsnaam met dit bedrijf aan de hand was.

Maar terug naar Sail. De eerste Sail maakte ik mee op het hoofdkantoor van Mammoet Transport, dat samen met Mammoet Shipping was gevestigd op de Westerdoksdijk. Mijn baas vond het indertijd een goed idee om zowel voor de klanten als voor het eigen Mammoet personeel een aparte party te organiseren. het uitzicht was immers geweldig en de ook in het pand gevestigde sleepdienst Goedkoop verzorgde rondvaarten op de sleepboten.

Als PR-manager behoorde het tot mijn taak om het een en ander te regelen. Mijn baas was een man van weinig woorden, maar ik begreep hem meestal wel. Als het personeel van Mammoet moet worden uitgenodigd, dan doe ik dat ook natuurlijk. En Mammoet was voor mij Mammoet Transport/Shipping in Amsterdam en Mammoet Stoof in Breda, dacht ik. En op de bewuste dag stonden er twee bussen voor de deur met Mammoet Stoof mensen. Mijn baas reageerde verbaasd en vroeg: wat heb je nou gedaan?

U begrijpt het wel: foutje ... bedankt! De Westerdoksdijk was afgeladen vol, maar het werd erg gezellig. De catering werd opgeschaald en iedereen had het reusachtig naar zijn zin. Voor zover 'Amsterdam' geen goede reputatie had in 'Breda', was dit nu wel voorgoed voorbij.

Later hadden we nog een party met een internationaal gezelschap waaronder veel Amerikanen. Het was in de tijd dat Mammoet de nieuwe Manitowoc M1200 kraan introduceerde. Als Hollandse specialiteit hadden we naast het gewone buffet een flink aantal haringen ingeslagen. Die werden echter nauwelijks aangeraakt. Een enkele Japanner vond het wel smakelijk (sushi!), maar met name de Amerikaanse klanten gruwden hiervan. Nooit zoveel haring als toen in het weekeinde daarop gegeten!

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20150821144606661