Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Vrede op aarde   
Het afgelopen jaar stond in het licht van verschrikkelijke aanslagen door moslim extremisten in Parijs, het Midden Oosten en kortgeleden in San Bernardino, California. Al dan niet uitgevoerd door IS (niet de mythologische naam ISIS zoals sommige mensen hardnekkig blijven zeggen) zijn deze voor ons onbegrijpelijke daden een uiting van religieuze intolerantie. De islamitische jaartelling bevindt zich nu in 1436 en dat heeft te maken met de geboortedatum van Mohammed, de profeet van Allah. Dit jaartal was in de gregoriaanse kalendertijd de periode dat de Spaanse inquisitie in opkomst was. Dat waren toen ook geen lieverdjes en gelukkig zijn we ruim 500 jaar later wel iets wijzer en toleranter geworden. Als IS evenveel tijd nodig heeft om het licht te zien, kunnen we nog veel ellende verwachten.

Dit licht is ook nog niet doorgebroken bij de Amerikaanse NRA (National Rifle Association) die het grondrecht voor wapenbezit fanatiek ondersteunt. Met gevolg dat er iedere dag weer doden en gewonden vallen tijdens echtelijke ruzies en door kinderen die hun broertje of zusje per ongeluk doodschieten omdat pa of ma het wapentuig niet goed opgeborgen hebben. Het toppunt van domheid is wel de rare kerstkaart die verzonden werd door de Republikeinse politica Michele Fiore uit Las Vegas, waarop haar familie tot de tanden bewapend afgebeeld staat. Deze mensen zijn even wereldvreemd als het IS gespuis en evenzeer overtuigd van hun eigen gelijk om zich met deze wapens te kunnen verdedigen, dan wel de ongelovige honden in het westen af te slachten.

De wereld zal ook weer in 2016 niet ideaal zijn, maar zolang er weldenkende mensen zijn zoals bijvoorbeeld president Obama is er hoop. Gelukkig denken de meeste mensen er net zo over.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel