Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Geautomatiseerde diefstal   
In mijn dorp is een 30 km zone. Veel mensen rijden er voorzichtig: ikzelf met een lagere snelheid als de omstandigheden dit vereisen. Maar in de praktijk ook wel eens 40 km. (op de snelheidsmeter) en dan word ik regelmatig ingehaald door mensen die met een dubbele snelheid van 60 km. of harder door het dorp scheuren. Snelheidscontrole? Nooit van gehoord, want de overheid heeft blijkbaar andere prioriteiten.

In de kolom Blik van Jeroen Jongeneel in de Telegraaf las ik kortgeleden een stuk over verkeersboetes. Vorig jaar kreeg ik drie onzinboetes, zoals ik ze noem, kort achter elkaar. VariŽrend van 40 tot 48 euro voor snelheidsoverschrijdingen van 8 tot 10 km. per uur, waar 50 km. is toegestaan. Toegegeven: te snel is te snel, maar deze bekeuringen zijn er alleen maar om zoveel mogelijk geld binnen te halen, gelegaliseerde diefstal dus en niet om de automobilisten op te voeden, zoals in de 30 km. zones hard nodig is. De gevaarzetting is in deze 30 km. zones vele malen groter dan bij de controlepunten buiten de bebouwde kom en daar erger ik mij dus mateloos aan. In de Telegraaf wordt ook vraagtekens gezet bij de Ďadministratiekostení die dit jaar verhoogd wordt van 7 naar 9 euro. Voor een proces dat volledig geautomatiseerd verloopt.

Dit is dezelfde overheid die van het snelheidsregime op de rijkswegen een potje heeft gemaakt. Voorheen overzichtelijk, nu 100, 120 dan wel 130 en dan ook nog eens op bepaalde tijdstippen, in plaats van een uniforme snelheid van 100 of 120 km. per uur. Uniformiteit is hier op zijn plaats, evenals handhaving van de snelheid in gebieden met een verhoogde gevaarzetting zoals bijvoorbeeld 30 km. zones.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel