Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Gouden tijden voor Goudappel Coffeng (GC)   
In een voorpagina artikel in de Telegraaf van 3/03/16 heeft bovengenoemd adviesbureau in het onderzoek ‘Geeltijden’ geconstateerd, dat voor de verkeersveiligheid de verkeerslichten een halve seconde langer op oranje moeten staan. Dit zou het aantal ongevallen en bijna-aanrijdingen van weggebruikers die door rood licht rijden verminderen. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van IVER, de vakvereniging van verkeerstechnici. De aanbeveling is overgenomen in het handboek verkeerslichten van het Kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur (CROW) en is de nieuwe standaard. Het riekt naar een voortijdige 1-aprilgrap, maar als dit waar is, dan heeft dit overbodige onderzoek weer een flinke slok belastinggeld gekost.

Ik denk dat een verlenging van het gele licht alleen maar meer doorroodrijders oplevert omdat ze weten dat de verkeerslichten voor het kruisende verkeer nog even op rood blijven staan. Dit wangedrag is eenvoudig als volgt op te lossen: als het licht op rood springt, dan moet op hetzelfde ogenblik het andere licht op groen gaan. Het is in het begin even schrikken voor de notoire doorroodrijders, maar het went snel. Het is altijd al zo geregeld in Amerika en je hebt het hart niet om daar door rood te rijden omdat je ogenblikkelijk in de problemen komt met het kruisende verkeer.

Graag verneem ik waarheen de nota gestuurd kan worden, dit advies van Proteus Producties Verkeersdiensten (PPV) kost maar 1775,80 euro (excl. btw). En hierbij nog een gratis advies: geef in bepaalde situaties het verkeer, dat rechtsaf wil slaan, de vrijheid dat altijd te doen. Goed voor de doorstroming.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel