Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Heeft de krant nog toekomst?   
De krantenbusiness is niet meer wat het geweest is. De jeugd leest nauwelijks kranten en is alleen nog maar online bezig. Des te meer reden om de oudere, nog trouwe lezers vast te houden en goed te bedienen. Vroeger had ik als ‘echte’ Zeeuw een abonnement op de PZC. Maar wat merkte ik? Als ik het weekeinde als oud-Rotterdammer een AD kocht, zag ik dat de bijlages van de PZC en AD identiek zijn. Ook zijn sommige nieuwsitems door een journalist op bijna dezelfde manier geschreven. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een abonnement op de Telegraaf te nemen die nog een eigen en zelfstandige berichtgeving heeft.

Maar ook de Telegraaf houdt geen tekening met de oudere lezer, het grootste deel van het lezersbestand. En nu is er een weekeindbijlage onder de naam ‘Vrij’. Sinds de verkleining van de Telegraaf tot het tabloid formaat was er de even grote bijlage 'Weekeinde'. Nu is er echter ‘Vrij’ op nog kleiner formaat en is niet veel groter dan een I-pad. De consequentie is echter wel dat het lettercorps het maatje kabouter heeft en dat het veel geraadpleegde televisieprogramma achterin het blad nog kleiner is en zeker voor de oudere lezer bijna onleesbaar is. Hallo Telegraaf! Denken jullie op deze manier de senioren een plezier te doen? Gauw terug naar het vorige wat grotere formaat om opzeggingen te voorkomen.

De jeugd heeft de toekomst, dat is waar. Voor zover ze nog kranten lezen is dat de gratis Metro en verder zien ze het wel op de I-phone. Mijn advies voor alle kranten is dan ook, pamper je bestaande abonneebestand en hou het bij een originele en onafhankelijke berichtgeving.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel