Dad's Army (2016)

18 november 2016

Bijdrage van: Aad

Ik kijk graag naar Britse tv series, nee, niet Coronation Street, (hoewel die een goed beeld geeft van het Engelse volk), maar wel Dad’s Army en ‘Allo’ Allo! Deze al wat oudere series worden jammer genoeg nog maar weinig herhaald, Dad’s Army zie je nog wel eens op de vrijdagavond op BBC. Kortgeleden stond er in de Volkskrant een cartoon van Collignon waarin Dad’s Army de hoofdrol speelt. De fraaie karakters van de Home Guards houden borden vast waarop in de juiste volgorde Brexit zou moeten staan. Zoals altijd gaat dit niet goed en Collignon vraagt zich af of het een Hard Terxib of een Soft Terxib wordt.

Met Donald Trump, in januari helaas President van Amerika, is het wereldbeeld aan het verschuiven. Wat Trump, Poetin en niet te vergeten Erdogan gemeen hebben, dat ze geen greintje zelfspot kunnen verdragen. Politiek en humor zijn doorgaans een slechte combinatie, al kan je het Amerikaanse volk dat op Trump heeft gestemd een zeker gevoel voor humor niet ontzeggen. Trump zou een geweldig karakter zijn voor een tv serie in de trend van ‘Allo’ Allo! Ik zou het dan Trump Diaries willen noemen: er is al voldoende stof beschikbaar voor een aantal afleveringen.

‘Allo’ Allo! Is mijn favoriete serie: de complete collectie bestaande uit 84 afleveringen heb ik recentelijk in een DVD box gekocht. En wie zegt dat Duitsers geen gevoel voor humor hebben, deze afleveringen werden inmiddels ook op de Duitse tv uitgezonden. Maar of Trump (‘Grab ‘em by the pussy’) net zo’n populaire figuur wordt als de eigenaar van Cafe René (‘You stupid woman!’)? Ik zou het niet weten. Beiden vinden zichzelf fantastisch en rotzooien graag met vrouwen. Maar de ene schertsfiguur is de andere niet, niet waar Coliignon?

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20161117115809814