Bermtoerisme

12 januari 2017

Bijdrage van: Aad

Van der Valk heeft onlangs betonblokken op de parkeerplaats van wegrestaurant Gilze langs de A58 neergelegd, zodat er minder parkeerplekken voor vrachtwagenchauffeurs zijn. "Dit omdat er de laatste vijf jaar veel overlast is van Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs’’, aldus Van der Valk-manager Jan van Poppel in een bericht op transport-online.nl. “Er zijn weliswaar minder parkeerplaatsen, maar er zijn wel plekken voor vrachtwagens overgebleven”, vertelt hij verder. “Deels hebben wij dit besluit genomen om meer parkeerplaatsen voor personenauto’s te krijgen.”

Jan van Poppel: “De vrachtwagenchauffeur is een gewaardeerde gast bij ons. De laatste vijf jaar komen er vooral Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs. Ze urineren op het terrein, doen overal hun behoefte, dat is onhygiënisch. Ze kokkerellen bij hun dieseltank en laten gigantisch veel afval op het parkeerterrein. De chauffeurs misdragen zich en zorgen dat wij een enorme kostenpost hebben. Het is duidelijk dat onze gasten zich bedreigd voelen door de situatie door deze chauffeurs veroorzaakt. Wij zijn in gesprek geweest met de gemeente Gilze en Rijen, maar ze weigeren te handhaven. Daarom zijn wij in actie gekomen, het parkeerterrein is van ons en er geldt gewoon: consumptie verplicht.”

Dezelfde problematiek doet zich ook voor op de parkeerplaatsen in Zeeland langs de A58. Vooral in de weekenden staan hier Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs geparkeerd die hier overnachten in hun auto tot ze maandag weer verder kunnen rijden. Door de lage lonen kunnen deze chauffeurs zich geen maaltijd in een restaurant veroorloven en veroorzaken ze soortgelijke problemen die de Van der Valk-manager signaleert.

Op de parkeerplaats de Voetpomp bij Krabbendijke maakte ik kortgeleden op een zondag deze foto’s. Een van de chauffeurs had zelfs op zijn Scania een satellietschotel gemonteerd om het saaie weekeinde op de parkeerplaats door te komen.

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20170112125826362