Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Het jaar van de Haan   
Op 28 januari stappen we kraaiend een nieuw Chinees jaar in: dat van de pronkzuchtige, opvallende, ambitieuze maar ook eerlijke en hulpvaardige Haan. Zijn sterk oplossingsgerichte, doortastende, kritische en volhardende energie zal mensen en gebeurtenissen beÔnvloeden tot en met 15 februari 2018. Het Chinese nieuwe jaar begint altijd tussen 21 januari en 21 februari.

Elk nieuw jaar krijgt dus een naam van een dier toegewezen. Het jaar 2016 was het jaar van de Aap. Om de 12 jaar komt dat jaar weer terug hetgeen betekend dat het in 2028 wederom het jaar van de Aap zal zijn. Het jaar 2017 is als het jaar van de Haan uitgerekend. Wat weten we over de Haan? Chinezen zien de Haan als diepe denkers. Ze zijn direct, begaafd en bekwaam. Zij worden het best beschreven als zonderling met vreemde ideeŽn. Soms uitmuntende ideeŽn. Uiterlijk zijn het schitterende figuren die graag in de schijnwerpers willen staan. Zij zijn scherpzinnig, georganiseerd, gedetailleerd en uiterst nauwgezet en kunnen problemen op geheel eigenzinnige wijze oplossen.

Een aantal keren heb ik het Chinese Nieuwjaar in Singapore mogen meemaken. Dat is nog eens wat anders dan het zinloze geknal dat we hier met oud en nieuw moeten doorstaan. Dat heeft ook te maken met de aangename temperatuur: het is in Singapore dan prettig vertoeven op het terras of aan het water met mooi siervuurwerk erbij. Overdag optochten met vrolijke draken en volle straten zonder relletjes en asociale mensen die politie en ziekenbroeders molesteren. We kunnen van de Chinese manier van leven nog heel wat leren. En de blaaskaken Trump en Poetin natuurlijk ook.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel