Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Nieuwe BMW   
Vanaf 11 februari staat de nieuwe 5-serie van BMW in de showroom. Nu nog even het geld voor de aanschaf bij elkaar schrapen en maar hopen dat er verantwoordelijk in wordt gereden. De meeste mensen hebben weliswaar een rijbewijs, maar soms vraag ik mij af hoe ze eraan komen. Ik kijk regelmatig naar het tv-programma ‘Idioten op de weg', waarin de capriolen van voornamelijk Oost-Europeanen te zien zijn. Soms hilarisch maar ook dodelijk gevaarlijk en het lijkt of ze de aanrijdingen bewust veroorzaken. Ook in mijn eigen omgeving zie ik veel onaangepast gedrag in het verkeer en jammer genoeg is daar totaal geen controle op door de politie.

Mensen rijden soms met snelheden van 60 km of hoger in het dorp waar maar 30 mag. Ze hebben geen flauw idee waarmee ze bezig zijn: onvoldoende afstand houden, niet handsfree bellen, over de doorgetrokken streep inhalen en chronisch geen richting aangeven. Vrouwen die zonder gordel hun kind op de voorstoel meenemen; is het maar een gevoel of rijden mensen inderdaad ongedisciplineerder dan vroeger?

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal verkeersslachtoffers sinds tijden weer aan het stijgen is. Als ik ’s ochtends de fileberichten hoor dan is het tegenwoordig iedere dag raak op de bekende plekken in de Randstad met het ene ongeluk na het andere. Dat kan ik mij niet herinneren toen ik vroeger dagelijks deelnam aan het woon/werkverkeer tussen Oegstgeest en Amsterdam. Er gebeurde ook wel eens best wat maar niet met de frequentie van tegenwoordig. Er was toen minder verkeer zult u zeggen, maar er werd toch professioneler gereden. Ik vrees dat de kwaliteit van de rijscholen niet goed genoeg is en wordt er nog wel verkeersonderwijs op de scholen gegeven?

Onbewust en belangeloos gesponsord door BMW Nederland
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel