Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 But he was wrong!   
Vroeger was ik regelmatig in het buitenland onderweg en vooral het verkeer in het Midden- en Verre Oosten was levensgevaarlijk. Alle Mammoet werknemers kregen standaard het advies om zo snel mogelijk op het vliegtuig naar Nederland te stappen als je daar betrokken raakte bij een verkeersongeluk. Je zat voordat je het wist in de gevangenis, schuldig of niet. Tegenwoordig zie ik weinig verschil tussen het verkeer in het Midden Oosten en in Nederland, het is er even gevaarlijk.

Een verhaal uit de oude (Mammoet) doos. Ik was eens voor een groot project in Bangladesh en werd ’s ochtend vroeg opgehaald in een hotel in de hoofdstad Dhaka. De gammele taxi was op tijd en omdat Dhaka een grote stad is, duurde het een tijdje voordat we eruit waren. Er was weinig verkeer en we zaten op een eenrichting verkeersweg waar het lekker doorrijden was. Ik zat naast de chauffeur en zag dat er uit de tegengestelde richting een grote vuilniswagen kwam, die recht op ons toekwam. Ik dacht nog even dat mijn chauffeur dat wel zag, maar toen hij stoďcijns met dezelfde snelheid doorreed, gaf ik op het laatste ogenblik een ruk aan het stuur, zodat de frontale botsing werd vermeden. “Zag je die vuilniswagen dan niet?”, vroeg ik hem. Natuurlijk had hij hem gezien en verontwaardigd liet hij erop volgens: “But he was wrong!”

Even verderop kwamen me aan de rand van Dhaka, waar de vuilniswagen vandaan kwam. Daar stonk het verschrikkelijk, want alle vuilniswagens stortten daar hun lading op de weg voor( tijdelijke?) opslag. Die dag maakte ik op een veerboot nog veel meer mee voordat ik bij de Shell site aankwam, maar daarover later in mijn Mammoet dagboek meer.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Mammoetologie

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel