De Trumpgekte voorbij

24 februari 2017

Bijdrage van: Aad

Eindelijk eens wat minder Trump in de krantenkolommen, maar het staat inmiddels wel vast staat dat Amerika een idioot als president heeft. Vandaag een berichtje over deze gemankeerde man met zijn mening over kernwapens. Volgens hem moeten deze de wereld uit (mee eens, hebben we al eerder voor gedemonstreerd), maar nu ze er toch zijn, moet Amerika wel de meeste hebben. Uhhh... hoe bedoelt u??? Zoiets als: moorden is verboden, maar als het toch gebeurt, dan plegen wij wel de meeste. Nu, wat dat betreft heeft Trump geluk, want door het recht op vrij wapenbezit (waarvan Trump als NRA supporter natuurlijk voorstander is), heeft de VS het hoogste moordcijfer in de wereld.

Ik was eens in St.Lucie in Florida, waar Mammoet in een kerncentrale een generator moest uitwisselen. Een ingewikkelde klus waarmee Mammoet een goede reputatie had opgebouwd. Het punt was dat bij de meeste ontwerpen van dergelijke centrales geen rekening was gehouden met het uitwisselen van de generators. Dat gebeurt met een gecompliceerde hijs- en sledeoperatie, wat me deed denken aan de kazemat die recentelijk werd verplaatst, maar dan in een afgesloten, krappe ruimte met bovendien gevaar voor straling. De controle op radioactiviteit was streng en de gedragen overall mocht niet naar buiten worden genomen.

Het hotel waar we logeerden was in de buurt van de centrale en de eigenaresse was een aardige vrouw die belangstelling had voor ons werk. En omdat ze een leuke dochter had, maakte ik regelmatig een praatje met haar aan de receptie en vroeg eens hoe het met haar man was. ‘Oh’, antwoordde ze, alsof het de normaalste zaak van de wereld was, ‘Not so good, unfortunately he was murdered last year.’ Ik was te verbaasd om door te vragen en met de dochter is het overigens ook niets geworden.

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20170224115543168