Idioten op het internet

28 maart 2017

Bijdrage van: Aad

Dit mailtje ontving ik vandaag met de volgende vreemde tekst:
QUOTE
Geachte relatie,
Uit ons systeem blijkt dat u al een lange tijd uw mail niet geopend heeft. Wij proberen u erop te attenderen dat u tot op heden gebruik maakt van de verouderde kaart. Al onze klanten krijgen eenmalig de kans om voor deze week gratis een vervangende kaart aan te vragen. Na bovengenoemde datum vindt automatisch een vervangingsverzoek van €19,95 plaats die automatisch zal worden geincasseerd bij u.
De nieuwe kaart voldoet aan onze nieuwste veiligheidsvoorschriften. U kunt per direct uw nieuwe kaart aanvragen via het online formulier die u hierboven kunt vinden. Wij voeren een test betaling uit om uw rekening te controleren. Deze test betaling wordt dus niet uitgevoerd en is alleen ter verificatie van uw rekening.
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.
Met vriendelijke groet,
Rabobank

UNQUOTE

De cybercriminelen proberen het keer op keer, ze denken zeker dat we gek zijn! Stomme idiootjes: zorg dat je vlekkeloos Nederlands schrijft, zo val je natuurlijk direct door de mand. En voor een ‘automatische afschrijving’ van € 19,95 verwacht ik toch een betere oplichtingspoging. Je ‘probeert’ ons wijs te maken dat wij onze mail niet open maken, Hoe kan je dit in hemelsnaam weten? En de eenmalige kans om deze week een vervangende kaart te krijgen voor onze ‘verouderde ‘kaart is al even idioot. En de ‘testbetaling’ is om te gillen, jullie moeten jullie denkvermogen eens laten testen en dat komt er zelfs voor een Oost-Europeaan niet al te best uit. Kortom, als je je moeder wilt belazeren, mij best, maar stop met het versturen van deze uitermate onzinnige en domme emails!
PS Veiligheid is overigens in Oost-Europa een onbekend begrip. Kijk maar naar het tv-programma ‘Idioten op de weg’. (SUKA!)

Nog zo eentje:

On 30 Mar 2017, at 06:08, De Rabobank wrote:
Geachte relatie,
Wij zijn continu bezig met het verscherpen van de beveiliging van de bank en onze klanten. Dat heeft vooruitgang geboekt, want bij de Rabobank staat veiligheid van onze klanten boven op de agenda. Misbruik van de Rabobank en onze klanten bestrijden vergt veel tijd en wordt continu aangepakt door een team van experts. Ondanks onze dagelijkse beveiliging lukt het ons niet om op tijd in te grijpen bij dergelijke gevallen. Bij deze verplicht de bank u om uw kaart kostenloos te vervangen om misbruik te voorkomen.

Om de verificatie proces te starten is het van belang om op de onderstaande procedure te klikken. Daarmee opent u een online formulier waarmee u het verificatie proces kunt starten. Uw vernieuwde kaart wordt binnen 5 werkdagen op uw huisadres bezorgd.

Let op: Tijdens de aanvraag raden wij u aan om uw scanner bij de hand te houden. Ook moeten wij vermelden dat de aanvraag ongeveer 10 minuten kan duren. Wij voeren een test betaling uit om uw rekening te controleren. Deze test betaling wordt dus niet uitgevoerd en is alleen ter verificatie van uw rekening.
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.
Met vriendelijke groet,
Rabobank

Zie bovenstaande afbeeldingen van deze idioten op het internet. En stuur ze vooral door naar: valse-email@fraudedesk.nl

En een steeds weer terugkerend mailtje, nog dommer dan dom (afkomstig van dombo Trump?), is deze:
QOUTE
We are looking for employees working remotely.

My name is Evan, I am the personnel manager of a large International company. Most of the work you can do from home, that is, at a distance. Salary is $2900-$5300.

If you are interested in this offer, please visit Our Site
Best regards!

(Digitaal kolen vervoeren soms, blockhead?)

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20170328140419865