Nepotisme

04 april 2017

Bijdrage van: Aad

Ivanka Trump, de dochter van, is werkzaam in het familiebedrijf Trump. Ze heeft zelfs een eigen kantoor in het Witte Huis gekregen, dicht bij haar man Jared Kushner, één van de belangrijkste adviseurs van zijn schoonvader, president Trump. In de Volkskrant van 31 maart staat een artikel over dit familiebedrijf onder de kop: Samen voor één doel, het merk Trump. Het doet me denken aan de familie Van Seumeren, zoals ik ze een jaar heb meegemaakt. Een opvallende overeenkomst tussen Donald Trump en Frans van Seumeren; beide mannen omringen zich met ja-knikkers en dulden geen tegenspraak door bijv. het congres of een OR. Larissa, de dochter van, was evenals alle andere familieleden, belast met het merk Van Seumeren. Daar was ze in tegenstelling tot Ivanka niet erg goed in

Donald moest bakzeil halen met zijn weinig doordachte idee om Obamacare te veranderen en Frans trok aan het kortste eind toen hij dacht mij zonder goede redenen te kunnen ontslaan. Hij was wel zo slim om mij een poosje na de overname aan te houden voor mijn kennis van zaken, waar Frans Van Seumeren en consorten dankbaar gebruik van maakte. Na een verdiende vakantie in Zuid Frankrijk kwam ik weer op kantoor in 2001 en kreeg ik van het goed betaalde Nedlloyd zetbaasje Frits van Riet (over de doden niets dan goeds) te horen dat er ontslag voor mij was aangevraagd. Ik bleek ineens overtallig te zijn als buitendienst(!) PR medewerker. Ik hoor het hem nog zeggen: 'Maak je geen zorgen, we zorgen dat je een andere goede baan krijgt.' Deze domme argumentatie werd natuurlijk afgewezen door het UWV in Breda: alleen al qua anciënniteit en ervaring (25 jaar dienstverband bij Mammoet Transport) was ik veruit de meerdere van de dochter van de baas, die na het opdoeken van haar kaaswinkeltje pas twee jaar bij het familiebedrijf werkte.

Toen ik na de verkoop van Mammoet werd ingelijfd bij Van Seumeren, leek het of ik dertig jaar in de tijd werd teruggezet: PR was een wassen neus en bleek bij Van Seumeren een onbekend begrip: de laatsten die van de spraakmakende berging van de Kursk hoorden, was de PR-afdeling in De Meern. Ik werd geïnformeerd, niet door de directie zoals het hoort, maar door een bevriende journalist bij de Telegraaf. Uiteindelijk werd ik door toedoen van mijn advocaat van deze familie verlost, met een financiele vergoeding tot groot verdriet van Frans en Frits.

Van 1971 tot 2001 heb ik bijgedragen aan de naamsbekendheid van Mammoet Transport en eraan bijgedragen om het bedrijf wereldwijd letterlijk in de picture te krijgen. Frans van Seumeren pochte na de berging van de Kursk (een wapenfeit te danken aan de kennis en de innovatieve hijstechnieken van het oorspronkelijke Mammoet): ,Nu kent Mammoet iedereen.’ Nee meneer van Seumeren, Mammoet was al wereldwijd bekend en zeker niet alleen door deze ‘one off’ bergingsoperatie, die bovendien niet kenmerkend was voor de bijzondere zwaar-transport werkzaamheden van dit bedrijf.

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20170404112829442