Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Fun, fun, fun: Hang 'Em High!   
Pret in Saudi ArabiŽ, heb ik iets gemist? Vroeger moest ik voor mijn werk regelmatig naar het Midden Oosten en was blij als ik weer kon vertrekken. Het Arabische leven biedt namelijk niet veel goeds: chop, chop, handje eraf van de dief, barbaarse onthoofdingen op vrijdag bij de moskee, uitbuiting van gastarbeiders, intolerantie ten opzichte van andere godsdiensten en vrouwen worden er behandeld als 2e-rangs wezens. Nu is er een nieuw plan gepubliceerd om de economie van Saudi ArabiŽ een boost te geven, waarbij men niet meer afhankelijk hoeft te zijn van de opbrengsten van ruwe olie.

Er komt een pretstad voor amusement en ontspanning. Deze stad omvat 334 vierkante km en komt te liggen ten zuiden van de hoofdstad Riyad. Het krijgt een reeks attracties van een safarizone tot een pretpark als Six Flags en een racecircuit. Vol inzetten op toerisme als verdienmodel dus. Het klinkt als een gotspe en dat is het ook. De nabijgelegen UAE (Dubai, Abu Dhabi, Sjarjah en nog een aantal emiraten), zijn verlichte landen vergeleken bij Saudi ArabiŽ. Maar ook hier heersen wantoestanden, waarbij gastarbeiders uit Bangladesh, Pakistan en de Filipijnen worden misbruikt als dwangarbeiders. In de Emiraten kom je als toerist makkelijk het land binnen, wat in het nabij liggende Saudi ArabiŽ niet het geval is.

Een groot probleem zijn daar de, vaak goed opgeleide, werkloze jeugd. In dit land werkten tot nu toe alleen gastarbeiders (slaven) maar sinds de olieprijs gehalveerd is, moeten de Arabieren zelf ook aan de bak. Het pretpark moet hierin voorzien en hoe ze dat denken in te vullen, is mij onduidelijk. Rondleidingen op een kameel? Sharia-executies ter lering en vermaak? De bezoekers zullen voornamelijk bestaan uit de eigen bevolking en naar mijn idee blijft Saudi ArabiŽ een allesbehalve aantrekkelijk land voor buitenlanders.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel