Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Heer (of vrouw) in het verkeer   
In de Telegraaf van 12 juni 2017 staat een artikel met de kop ‘Bestuurder let niet op’. Uit onderzoek blijkt dat automobilisten met van alles bezig zijn, maar niet met het verkeer. In de EU vallen dagelijks (!) op wegen 70 doden en 370 zwaargewonden. Dit verbaast mij niets als ik zie hoe er geklungeld wordt met i-phones in het verkeer. Het gevolg is doodgereden dieren (vooral vogels), veroorzaakt door deze incompetente rijders, waarvan het mij een raadsel is hoe ze aan hun rijbewijs zijn gekomen.

Wat ik regelmatig hier meemaak in het verkeer, doet me denken aan de tijd dat ik in het Midden Oosten was. Arabieren in het verkeer zijn daar een ongelukkige combinatie en ik moest hieraan denken toen ik in dezelfde Telegraaf een opiniestuk las van Annemarie van Gaal. Zij zat met haar man op een scooter toen een auto zonder te kijken rechtsaf sloeg en ze van de sokken reed. Toen ze op de grond lagen, haar man met beide benen klem onder de zware scooter, kwamen er drie opgefokte vrouwen uit de auto, die begonnen te gillen met ondermeer de vreemde opmerking: ‘Wij zijn ook slachtoffer”. Van Gaal vertelt: ‘Ik ben voorzichtig rechtop gaan zitten en probeerde met mijn mobiel wat foto’s te maken van de situatie. Een van hen verhinderde dat door me te duwen en haar hand voor mijn telefoon te houden, want ik mocht volgens haar ‘geen foto’s maken’. Ondertussen bleven de andere twee maar gillen en aan ons trekken. De situatie was te bizar voor woorden, zo erg dat omstanders zelfs de politie hebben gebeld.”

Annemarie van Gaal zoekt een verband tussen deze bezopen reacties van deze vrouwen en de ramadan. Maar ik moet haar helaas teleurstellen: zo reageren ze in het Midden Oosten altijd tegen ons ongelovige honden. Ik stond eens in Jeddah voor een rood stoplicht te wachten en een Arabier botste achterop mijn huurauto. De man stapte uit zijn auto en begon tegen mij te schelden en wilde de politie erbij halen. Ik ben snel door gereden, want ik wist dat je als buitenlander altijd de schuld krijgt. Na een ongeluk met gewonden, schuld of geen schuld, kan je in het midden oosten het beste direct naar het vliegveld rijden en met de eerstvolgende vlucht vertrekken. Volgens de sharia, de bizarre islamitische wetgeving, ben je als buitenlander namelijk altijd schuldig. Immers, als jij daar op dat ogenblik niet was geweest, was het ongeluk niet gebeurd. En eenmaal in Nederland gekomen, denken ze dat nog steeds. En dat heeft niets te maken met de ramadan, wat van Gaal denkt, maar alles met de vreemde denkbeelden van de islam. Toppunt in dit verhaal is de man van een van deze moslima’s, die verhaal komt halen omdat zijn vrouwen niet met respect werden behandeld.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel