Plastic soep

04 oktober 2017

Bijdrage van: Aad

Walvissen, schildpadden, vogels en andere zeedieren worden bedreigd door miljarden plastic flessen en doppen, zoals die van Coca-Cola. Elke seconde produceert Coca-Cola 3.400 nieuwe plastic wegwerpflessen – groot én klein. Dat zijn er 100 miljard per jaar! En wist u dat het bedrijf keihard lobbyt tegen de wereldwijde invoering van statiegeld? En dat terwijl bewezen is dat statiegeld zwerfafval effectief tegengaat.

Het invoeren van statiegeld voor blikjes en ook kleine plastic flessen is een prima middels om de vervuiling in het milieu tegen te gaan. Dit is bewezen in Duitsland waar dit systeem al geruime tijd is ingevoerd. Het meerendeel van de blikjes en flesjes die ik tijdens het honden uitlaten op de Wemeldinge zandweg zie, zijn van het merk spa, coca cola en red bull. Ik ruim dit een keer per week op, samen met het andere plastic afval dat de ignoranten achter laten.

Opvallend is ook dat de meeste weggegooide bierflesjes van amstel zijn. Niet het beste biermerk, zoals bekend, maar wat kan je anders verwachten van deze loosers?

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20171004145722964