Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Pappa, rijdt toch niet zo snel....   
In het mooie Zeeland is het opvallend dat automobilisten vaak dicht op elkaars hielen zitten. Waarom zou je dat doen met zoveel ruimte op de wegen? Misschien is het kuddegeest, lemmingengedrag of is het verlatingsangst? Ongelukken in het verkeer gebeuren over het algemeen door onvoldoende afstand houden en te hard rijden. Klassiek voorbeeld is het ongeluk op de provinciale weg, waarbij de bestuurder met een wiel in de berm komt en het stuur uit de handen wordt geslagen. Ze botsen dan vaak tegen een tegenligger of komen in de sloot terecht. Het stuur goed vasthouden en rustig rechtdoor rijdend rijdend weer op de weg zien te komen, is de oplossing. Mensen die te hard rijden en geen afstand houden, geven vaak ook geen richting aan.

De rechtszaak van de vader en zoon die een meisje van 19 jaar doodreden in Loosdrecht roept veel emoties op. Bijzonder laf is de houding van de vader die beweert helemaal niet zo hard te hebben gereden Zo vader, zo zoon en het slechte voorbeeld wordt helaas vaak door de ouders gegeven. Zo ook in mijn dorp waar een lompe man met zijn BMW lak heeft aan te 30 km. beperking en nooit richting aangeeft. Ik heb hem daar wel eens over aangesproken en hem gevraagd waar hij zijn rijbewijs wel heeft gehaald. ďIn de supermarkt bij een pakje boterí, was zijn antwoord. Mijn reactie was: ĎU heeft uw zoon niet het goede voorbeeld gegevení.

Dat kwam hard aan want zijn zoon had zich vorig jaar bij een auto ongeluk doodgereden. In de PZC staan iedere maandag weer berichten van jochies die tegen een boom of op de kop in de sloot zijn terecht gekomen. Dat je dan als vader nog steeds een gevaarlijke stumper in het verkeer bent, is mij een raadsel. Tegen de vader en zoon in Loosdrecht is 3 en 5 jaar celstraf geŽist en 5 jaar rijontzegging. Dat is te gemakkelijk, deze doodrijder mag nooit meer achter het stuur komen.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel