Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Veel beloven, weinig geven = Rabobank!   
Veel beloven en weinig geven, doet de gekken in vreugde leven. Het zou zo maar het motto kunnen zijn van de Rabobank. Als boerenleenbank was het nog een integere bank, waar ik nog goede herinneringen aan heb. Kortgeleden heb ik hun hypocriete reclame ‘Stel je voor’ waarin ze doen voorkomen of ze de honger uit de wereld gaan bannen. Gelukkig zijn ze door de reclamecodecommissie op de vinders getikt om deze leugenachtige advertentie aan te passen. Aanpassen? In de prullenbak gooien en vort, aan het werk. Als bank moeten ze die dingen doen waar ze goed in horen te zijn, zoals hypotheken verstrekken en financiële dienstverlening.

De Nos bericht er als volgt over: ‘ In een reclamespot dromen over het oplossen van wereldhonger kan nog wel. Maar beloven dat die oplossing er komt, daarin gaat Rabobank te ver, oordeelt de Reclame Code Commissie. De commissie velde het oordeel na een klacht over de commercial Growing a Better World Together. Denk kleurrijke shots en een idealistische voice-over, die afsluit met een vergezicht: "Stel je eens voor dat we samen het wereldvoedselprobleem oplossen, en dat je ons aan deze belofte mag houden".

Omdat ik afkomstig ben uit de PR en marketing weet ik uit de praktijk hoe de communicatiehazen lopen. Mijn (gratis) advies aan de Rabobank: ontsla de verantwoordelijke PR/Marketing medewerker en zoek ogenblikkelijk een ander reclamebureau. En aan de RvB (Raad van Bestuur) van deze bank: zoek eens op in de analen hoe de Boerenleenbank vroeger te werk ging. Misschien dat ze daarvan nog kunnen leren, alhoewel ik betwijfel of deze heren in hun ivoren toren, nog aanspreekbaar zijn.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel