Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Zooi   
Donderdag 30-11-2017 vindt er in de Tweede Kamer een hoorzitting plaats over statiegeld. De uitbreiding van statiegeld zou de meest effectieve methode zijn om zwerfafval te verminderen. "Uitbreiding van statiegeld zorgt ervoor dat tot 90 procent van flesjes en blikjes gescheiden wordt ingeleverd. Daarmee is het een zeer effectief instrument in de strijd tegen zwerfafval", aldus Geertje van Hooijdonk, woordvoerder van Natuur & Milieu. Daarnaast is het systeem kosteneffectief omdat de vervuiler betaalt en gemeenten jaarlijks tot 80 miljoen euro aan kosten besparen doordat ze minder afval hoeven op te ruimen.

Toen ik vanochtend de honden uitliet, zag ik weer zo'n achteloos weggegooid colablikje in de sloot liggen. Het valt op als een zwerende puist in de natuur. Hopelijk wordt het de Tweede Kamer en de regering duidelijk dat Nederalnd een vervuild land geworden is. Met name het CDA en VVD houden hun ogen dicht voor deze verkeerde ontwikkeling, inclusief het toestaan van round-up landbouwgif voor de komende vijf jaar. Veel landen hebben reeds een statiegeldregeling voor blikjes en kleine plastic flesjes, zelfs in de Oostbloklanden en het werkt daar! Hier moeten we weer een commissie en een proefperiode instellen. Doe wat regering!

Bij inspectie van het weggehaalde blikje, bleek het niet van het merk "Bastard' te zijn, wat ik in eerste instantie dacht, maar van coca cola. 'Zero sugar' staat erop en 'Lisbon'. Alles in het Engels dus niet erg besteed aan de losers die dit spul drinken. Voor hun informatie: Lisbon is Lissabon en ik betwijfel of ze daar ooit nog eens zullen komen. 'Zero sugar' betekent 'Nul suiker' en dat zal jullie een biet wezen. In Red Bull bijvoorbeeld zit behalve caffeine, erg veel suiker. Niet erg gezond, maar 'who cares'.

Jammer eigenlijk dat coca cola een gedegenereerd merk is geworden. Ik dronk het altijd graag, in die tijd zonder de huidige reclame die kant nog wal (of land) raakt. Ik heb zelfs nog een hoekje in mijn keuken met allerlei oude coca cola attributen, maar Ik overweeg om dit ook maar op te ruimen.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel