Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Goodwood Park hotel   
Als afsluiting van onze cruise in South East Asia vlogen wij terug van HongKong naar Singapore. Als prettige hernieuwde kennismaking verbleven wij in het sfeervolle Goodwood Park hotel. Alle luxe hotels in Singapore zijn gevestigd in torenhoge gebouwen en ondanks het feit dat dit hotel in het centrum van Singapore staat omring door hoogbouw heeft het een geheel eigen landelijke uitstraling. Niet verwonderlijk, als je je realiseert dat het hotel er al langer dan 110 jaar staat en een lange en boeiende geschiedenis achter de rug heeft.

Het zogenaamde Teutonia clubhouse werd gebouwd in 15 maanden en was vormgegeven naar de architectuur van een kasteel aan de Rijn. De trots van de Duitse expats in Singapore werd geopend op 21 september 1900 en was gevestigd op de Scotts Road 22. De Teutonia club was geopend tot 11 uur in de avond and in die tijd was het niet altijd even veilig om op Scotts Road een ommetje te maken. Een speciale tijgerjager was ingehuurd om de boel veilig te houden.(Special remark for our dear friend Magdalene Lau: "Now I know where the expression 'Grab a Tiger by the tail' stems from").

De Teutonia Club werd al gauw een parel voor de Duitse gemeenschap en een symbool voor het Duitse succes in South-East Asia. De clubregels waren echter strikt en kansspelen waren niet toegestaan. Alleen cognac, wijn en sherry mochten gedronken worden en tijdens de vele voorstellingen werden sodawater en limonade geschonken 'on the house'. Door het open raam van de club op Scotts Road kon men muziek horen van Bach, Beethoven, Mozart en Handel. Shows en musicals werden opgevoerd en een van de hoogtepunten was het optreden van 's werelds grootste ballerina Anna Pavlova op 14 december 1920. Op de affiche ziet ze er een beetje uit als een geplukte kip, maar dansen kon ze!

In April 1929 werd de Goodwood Hall omgevormd tot het Goodwood Park hotel. De Duitse club was er al eerder uitgegooid in 1914 toen de Eerste Wereldoorlog begon. Het Engelse gezag had het etablissement overgenomen en de verblijven om de Teutonia toren werden nu ingenomen door voornamelijk planters uit Maleisia. In 1936 werd het hotel verder uitgebreid met extra kamers voor enkele en dubbele bezetting.

In de Tweede Wereldoorlog werd het hotel gebruikt als hoofdkwartier voor het Japanse leger en na hun nederlaag werd er op het terrein van Goodwood Park een tent opgezet, waarin verschillende Japanners voor hun oorlogsmisdaden werden veroordeelt. De lange geschiedenis van het hotel gaat verder en met de aanleg van een zwembad en de zogenaamde Arundel zaal was dit het eerste luxe hotel in Singapore, bezocht door de bekenden op de aarde. Er traden veel artiesten op waaronder Shirley Bassey, Matt Monro, Cliff Richard en Mr. Acker Bilk. En zelfs onze indertijd nog onze Koningin Beatrix en Prins Claus hebben hier gelogeerd op een tussenstop naar en van het Verre Oosten.

En ook wij mochten er weer eens logeren na een vermoeiende nachtvlucht van HongKong naar Singapore. Doorman Eusope Bin Nensawi had die nacht dienst en herkende ons onmiddellijk. Dat voelt aan of je weer thuis komt!

En toen bleek dat we voor de geboekte kamer een upgrade kregen in de vorm van een junior suite met dit uitzicht, kan ons laatste deel van de cruise natuurlijk helemaal niet meer kapot. Op 1e Kerstdag met 30 graden Celsius is het goed vertoeven in het Goodwood Park hotel en bij het zwembad.

Ook hier zijn we weer enkele goede vrienden tegen gekomen, maar hebben we gelukkig geen tijger gezien op de Scotts Road. Jammer dat we weer naar huis moesten vertrekken en dat gebeurde met de goede service, luxe en heel belangrijk, voldoende beenruimte met Singapore Airlines.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel