Hondenweer

01 maart 2018

Bijdrage van: Aad

Kou of geen kou, honden moeten worden uitgelaten, ook als het vriest. Charlie, onze gemengde Jack Russell/Corgi moet drie keer per dag naar buiten, weer of geen weer en daar staat hij op. Hij moet nu wel een gevoerd jasje dragen met bontkraag (imitatiebont!) en dat vindt hij heel prettig. Het staat hem ook goed en vindt hij zichzelf de blitste hond van het dorp. Hij heeft wel wat weg van de "Flying Nun" uit die oude tv-serie.

Het oppervlak van de vijver in de tuin is helemaal bevroren en hopelijk zitten de vissen diep genoeg om niet als Iglo maaltijd te eindigen. Voor de zuurstof voorziening zorgt de ijsbeer (rechts op de foto) op zijn ijsschots, waar pijpjes een verbinding vormen tussen de lucht en het water. Nooit een gat hakken in de ijslaag, want door de schokgolven overleven de vissen het niet! Tijdens de laatste storm is het dak van de locomotievenloods gewaaid en in de vijver terecht gekomen. Nu onbereikbaar geworden door het ijs en pas in het voorjaar kan het dak er weer worden uitgevist. De treinenloop is overigens gestremd door vastgevroren wissels en weggewaaid spoorwegpersoneel

De wisselende weersomstandigheden en de verlichting in de vijver geven het geheel een sprookjesachtig uiterlijk.

Vooral het laagje sneeuw, dat er echter maar kort op blijft liggen, maken de vijver bijzonder. Ter geruststelling: de eend op de voorgrond is van kunststof. In het voorjaar hopen we onze echte eenden, Donald en Daisy weer te mogen verwelkomen in de special voor hen aangelegde vijver.

De vogels worden dagelijks gevoerd en regelmatig voorzien van een bakje water, waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Nog meer sporen zijn te zien in de tuin en het leuke is dat je nu kan zien waar Charlie met zijn fijne neus aan sneuvelt. Overigens zonder jasje valt hij nauwelijks op in de sneeuw. Toch bijzonder om dit allemaal mee te maken op 1 maart 2018.

En voor de volledigheid: onze (heide)tuin staat er ondanks alle koude heel kleurig bij!

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20180301105801252