Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Winter... in Vietnam   
Onze Jack Russell Charlie stond vorige week even vreemd te kijken naar de witte wereld, die in de nacht was ontstaan. De miniatuur watermolen was ook ondergesneeuwd, bestemd voor de vijver waar al weken een flinke ijslaag op ligt. Speurneus Charlie snuffelde aan de pootafdrukken in de sneeuw en dacht er het zijne van. Met enige weemoed denken we nu terug aan onze recente cruise in het warme Zuid Oost Azie, waarvan onderstaand een kort verslag.

De aangelopen havens in Vietnam waren respectievelijk Phu My, Nha Trang, Da Nang en Halong Bay. Vietnam volgt als vakantieland in het voetspoor van Thailand, zij het dat het een stuk goedkoper is voor de vakantieganger. Een uitermate vriendelijke bevolking geeft je het gevoel dat je er welkom bent en er is veel te zien. Tempels natuurlijk , maar ook mooie stranden en natuurgebieden.

De hakenkruizen op de tempel doen je even knipperen met de ogen, maar deze symbolen zijn veel ouder dan waar de Nazis mee zwaaiden en Vietnamezen hebben niet die associatie met het runenteken zoals wij dat hebben. Bijzonder mooi was het interieur was in de tempel van het Oog. God ziet immers alles en dan nog in mooie kleuren ook.

Ook de moeite waard was een bezoek aan hetn authentieke Vietnamees dorp Chao Mang, met de status van Unesco beschermd werelderfgoed. Weliswaar meer toeristen dan dorpsbewoners, maar dat heb je nu eenmaal met interessante locaties. Heel bijzonder was de brug, die toegang verschaft tot het dorp.

De volgende stop van de excursie was het strand van Da Nang. Hier ontspanden de Amerikaanse soldaten zich ten tijde van de Vietnamese oorlog. Opvallend wel was het kleine aantal Amerikanen op de cruiseboot en dat hebben we wel eens anders meegemaakt. Door de toegenomen welvaart in het Verre Oosten waren en veel Aziaten, vooral Chinezen, aan boord van de Volendam.

Een andere indrukwekkende excursie was een boottocht in Halong Bay met bizarre rotspartijen in het water. Het is een van de vele originele locaties waar een James Bond film werd opgenomen.

Zoals al eerder in een stukje over de cruise werd vermeld, zijn we in HongKong van boord gegaan. Dan kom je weer in de bewoonde wereld met heel veel mensen op een kluitje. Het is minder megalomaan dan Dubai, want het is hier op een beperkte ruimte noodzakelijk om zo te bouwen. Niets voor niets geldt hier het axioma: als het beweegt kan je het eten en als het stilstaat kan je erop bouwen. Aardig om te zien, maar om er te wonen....

Met een trammetje ga je stijl omhoog naar (bijna) het hoogste punt van HongKong. Het uitzicht is verbluffend en hier heb je een goed overzicht over de stad, die sinds 1999 een onderdeel vormt van de Chinese Volksrepubliek. Overigens tot groot verdriet van de meeste Chinezen die daar wonen.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel