Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Statiegeld, GVD!   
Vanuit alle hoeken en gaten in de bermen van de weg schreeuwen de blikjes, lege flesjes en sigarettendoosjes, cq peuken ons tegemoet: STATIEGELD! Je zou verwachten dat met deze rentmeesterschap gezindte regering allang maatregelen had genomen om die rotzooi op te ruimen. Het is toch zo eenvoudig. Om die minkukels te beperken in het weggooien van hun lege blikjes, moet je ze financieel motiveren. Iedere euro aan ingeleverd statiegeld kunnen ze goed gebruiken en je zult zien, al die klerezooi smelt weg als sneeuw voor de zon.


Maar onze regering, voortvarend met het innen van belastinggeld, zal wel weer een commissie in het leven roepen en het de winkeliers met die toch al veel te hoge BTW-verplichtingen niet moeilijker maken dan het is. In Duitsland wordt er al jaren statiegeld geheven, ook voor kleine flesjes en blikjes, en o wonder, dit werkt. Regering ga eens kijken in dit land en verwondert u over de schone bermen.


Het wordt tijd dat fabrikanten en winkeliers hun verantwoording nemen en anders is het tijd voor een boycot voor het kopen van cola en red lull drankjes. Inderdaad, size does not matter, Max.

 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Commentaar

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel