Verkeershufters

28 april 2018

Bijdrage van: Aad

En nu zijn de bomen volgens een agoog de schuld van de doden die vallen op de provinciale wegen. Vanuit Goes is er een afslag naar Wemeldinge die met een scherpe bocht naar links onder een viaduct door gaat. ‘Gevaarlijke bocht’ staat er vermeld naast de borden met een 50 km. snelheidsbeperking. Gevaarlijke bocht? Gevaarlijke automobilisten zal je bedoelen. Als je daar de bocht uit vliegt en tegen het viaduct rijdt, ben je een verkeershufter die op een mysterieuze manier zijn of haar rijbewijs heeft gehaald. Maar om alle verkeersviaducten die bij scherpe bochten liggen zo maar te slopen…..


Ander voorbeeld. Op het stuk Wemeldingse Zandweg dat loopt in het gelijknamige dorp geldt een snelheidsbeperking van 50 km. en heeft in het midden een niet onderbroken witte streep. Ik laat op het fietspad langs die weg regelmatig mijn honden uit en blij dat hier bomen langs de weg staan. Want iedere keer dat ik daar loop komt er weer zo’n verkeershufter langs met snelheden van ruim boven de 50 km. per uur. Vaak in een aftands Golfje, slingerend over de weg en soms andere auto’s inhalend die zich wel aan de snelheid houden. Ik zie de bomen dan als een veiligheidsbarričre en heb liever dat de sukkel zich te pletter rijdt tegen een boom dan dat ik of mijn honden het haasje zijn.


Deze gevaarlijke verkeersovertredingen zie ik iedere keer weer gebeuren als ik daar loop. Bomen kappen heeft voor deze hufters geen enkele zin, want dan moeten ze ook de sloten dempen waar ze voornamelijk in het weekeinde weer over de kop geslagen, inliggen. En het stukje in De Telegraaf waarin blinden vertellen dat ze uitgescholden worden als ze gebruik maken van hun witte stok bij het oversteken, is natuurlijk helemaal absurd. Nee, er mankeert nog heel wat aan het verkeersonderwijs op de scholen en aan de kwaliteit van de rijscholen.

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20180428081711947