Het halve alfabet en het hele SHV

30 april 2018

Bijdrage van: Aad

Wat bezielt het management toch om hun bedrijven onbegrijpelijke namen te geven die uit het halve alfabet worden samengesteld? Het beste, pardon, slechtste voorbeeld is de naamsverandering van het Oosterschelde ziekenhuis. Zo heette het althans toen we in Zeeland in 2001 kwamen te wonen. Een mooie een duidelijke naam omdat de Oosterschelde niet ver van het ziekenhuis ligt. Tot mijn grote verbazing werd deze goede naam plotsklaps veranderd in ADRZ. Dat staat nu overal op de richtingsborden naar het ziekenhuis. Aadruzet? Wat betekent dit in godsnaam. Nou, het is een afkorting van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. Alsof de Admiraal hier ooit eens verpleegd zou zijn en zo wordt een goede naam ingeruild voor een misbaksel. Amateurs!


En nu heeft u inmiddels al gelezen over de geconstateerde onregelmatigheden bij het SHV (ook al zo’n rare afkorting) en dochteronderneming Mammoet (goede naam maar daar heb ik dan ook voor gezorgd) door de FIOD. Over SHV (Steenkolen Handels Vereniging) als familiebedrijf kan ik kort zijn. Als je omgaat met pek (of steenkool) krijg je zwarte handen. Toen Mammoet nog positief in de media kwam in de tijd dat het een dochteronderneming was van Nedlloyd, kwam je dit soort negatieve publicaties nooit tegen. Nedlloyd was dan ook een keurige rederij die zich niet bezig hield met dit soort malversaties. Behoudens dan als uitzondering een dégénéré die typisch genoeg uiteindelijk bij Mammoet terecht kwam. Maar goed, Nedlloyd bestaat dan ook allang niet meer.


Wat mij nog de meest kromme PR-tenen bezorgt zijn de ANP foto's die bij de publicaties over het ‘zwaartransport bedrijf Mammoet’ worden gebruikt. Het toont het bedrijf in al zijn glorie tijdens het hijsen (dus niet takelen, dat gebeurt alleen in de autoberging) met een hydraulische kraan van een fantastisch grote 40ft. container met een paar zakken onbestemd materiaal. Om de mensheid te laten zien wat dit bedrijf werkelijk kan en doet, bijgaande foto op de omslag van Mammoet Mail van eigen hand, die ik graag beschikbaar stel zonder verdere kosten.


0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20180430074117532