Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Beekse Bergen   
Het filmpje over die Franse toeristen die in de Beekse Bergen uit hun auto stapten en de blijkbaar de cheeta’s wilden aaien, is wereldwijd wel anderhalf miljoen keer bekeken. Het deed mij herinneren aan een opdracht die ik indertijd kreeg voordat ik PR-manager bij Mammoet Transport werd. Als zelfstandig fotograaf werkte ik onder de naam Fotovision en Datema Travel was een van mijn klanten, die naast een expeditiebedrijf een reisbureau runde. De directeur van Datema wilde zijn safari reizen promoten en vroeg of ik foto’s wilde maken voor de productie van een brochure met leeuwen, rinocerossen en, jawel, jachtluipaarden. Ik had mijn koffer al gepakt voor een reis naar Zuid Afrika toen bleek dat de foto’s in de Beekse Bergen in Noord Brabant gemaakt moesten worden.


Mijnheer Melching van Datema had echter een goede vriend die toen directeur was van het pas geopende wildpark Beekse Bergen. Afgesproken was dat ik daar foto’s van het wild ging maken met een safari auto van Datema Travel als middelpunt. Ik maakte de foto’s vanuit een andere auto in aanwezigheid van een bewapende jachtopziener.


Vanuit de safariauto werden stukjes vlees op het linnen kapje gegooid en onmiddellijk stortten de luipaarden zich op de auto. De man in de Datema Travel auto had wel even een benauwd moment toen de roofdiernagels het fragiele linnen kapje doorboorden. Maar met die afleiding kon ik zonder gevaar even mijn auto verlaten om foto's te maken vanuit het juiste perspectief. Evenwel een goed geplande fotoshoot met roofdieren, die dankzij een zorgvuldige voorbereiding resulteerde in een fotoserie van hoge kwaliteit, die net zo goed in een Afrikaans wildpark konden zijn gemaakt. Later kwam deze ervaring mij goed van pas bij het schieten van foto's van veel groter wild..... de Mammoet. En niet alleen in Noord Brabant, maar ook in Zuid Afrika!

 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel