Door het bier in de olie

12 juni 2018

Bijdrage van: Aad

Oliebedrijven en bierbrouwerijen zijn voor Mammoet altijd belangrijke opdrachtgevers geweest. Regelmatig werden er opslagtanks voor Heineken in Zoeterwoude en Grolsch in Groenlo vervoerd. In Noorwegen werden veel load-outs uitgevoerd voor offshore bedrijven en was het gebruikelijk na het werk een biertje te drinken. De verkoop van alcohol in Noorwegen is echter strikt gereguleerd en de hotelbar was altijd vroeg gesloten. De projectleider had wel vaker uit dit Noorse vaatje getapt en belegde dan een ‘meeting’ in een vergaderruimte. Daar mocht wel bier worden geschonken en zo werd het toch nog gezellig tot laat in de avond.


Zo heb ik een Mammoetploeg een hele scheepsvoorraad bier zien wegwerken op een zonnige zondagmiddag. Dit gebeurde op een Heerema schip dat grote offshore modules kwam brengen op het Canadese Hibernia. De kok bleef bier bijhalen omdat zoals gebruikelijk bij de heren het tempo hoog lag. Aan het bier was te zien waar het ship geweest was en na het einde van de Heineken voorraad kwam het Filipijnse bier aan bod. Vervolgens bier uit Korea, daarna Tiger bier uit Singapore en uiteindelijk ‘ad fundum’ Kirin bier uit Japan. De volgende dag vertrok het volledig droog gedronken schip naar zijn volgende bestemming. Maar gelukkig was er in de plaatselijke Hibernia kroeg nog voldoende lokaal bier van het merk Moose Head aanwezig.


In Singapore hebben Trump en Kim Jong-un resultaat geboekt met hun vredesbesprekingen op Sentosa Island, hoogstwaarschijnlijk onder het drinken van een Tiger biertje. En met zoals ze in Singapore toepasselijk zeggen: ‘Grab a tiger by the tail’.

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20180612082257678