Kom over de brug

14 juni 2018

Bijdrage van: Aad

De vijver in onze tuin is op dit ogenblik zijn mooist. De waterlelies staan in bloei en dat geldt ook voor de rododendrons. De tuinkabouter trekt zich overigens nergens wat van aan en blijft consequent een dutje doen. Veel hulp valt dan ook niet van hem te verwachten en een beetje onkruid wieden is wel het minst wat je van een tuinkabouter mag verwachten. En inmiddels hebben we ook een bijzondere gast die regelmatig in de vijver verkoeling zoekt.


Donald, helaas zonder Daisy heeft de vijver goedgekeurd en staat verbaasd naar de vissen te kijken. Gelukkig is hij een vegetariŽr en eet alleen wat van het vogelvoer mee.


De (provisorische) bruggen zijn ieder ongeveer 3 meter lang en worden tzt vervangen door echte modelbruggen. De treinenloop moet wel worden stilgezet als de fontein gaat spuiten of als er een eend of kikker over de rails loopt.


Ook nieuw is de watermolen die op een watertoevoer staat. Met het draaiende schoepenrad is het een een aanwinst voor de vijver. Wel vervelend is het mannetje met het rode jasje, die met een verrekijker naar ons huis staat te koekeloeren.


Overigens kreeg ik nog een leuke kaart, waarop een verre neef van Charlie afgebeeld staat. Volgens Charlie heeft hij gestudeerd op Oxford of Cambridge, maar welke universiteit weet hij niet zeker.

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20180614134342813