Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Tuinspoor   
Het 120 meter lange tuinspoor vergt naast het normale tuinwerk ook veel onderhoud. Het spoor moet onkruidvrij blijven en een vlak ballastbed bevordert een goede treinenloop. Immers, een tuin is altijd in beweging, mollen en muizen graven gangen met verzakkingen van de spoorlijn tot gevolg. Nu is een groot gedeelte van het ballastbed, bestaande uit 2 mm grindkorrels, gefixeerd door het te besproeien met een fixeermiddel. Het ballastbed kan niet meer wegzakken en het onkruid kan hierin geen wortel schieten.


Aan de sterke goederentrein, die aangedreven wordt door twee motoren, zijn een aantal wagons gekoppeld, waaronder een containerwagon van mijn oude werkgever Nedlloyd. Naast een speciale locomotief die de rails schoonmaakt rijden ze nu probleemloos hun rondjes in de voor- en achtertuin.


Twan, de 2-jarige kleinzoon van Elly, kijkt belangstellend naar de passerende trein, terwijl hij aan een waterijsje sabbelt. Een trein enthousiast in de dop en hij komt vast nog wel eens kijken. Zoals eerder vermeld is de watermolen nu ook ook een waterloop ge´nstalleerd en wordt er nog aan de restauratie van de stations en een locomotievenloods gewerkt.


De provisorische bruggen over de vijver moeten nog door echte worden vervangen en als dat gebeurd is, krijgt u een nieuwe update.

 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Modelbouw

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel