Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Kneusjes op de weg   
Volgens een hoofdartikel in de Telegraaf zorgen 130 rij-examenkandidaten voor levensgevaarlijke situaties op de weg en wordt daardoor het examen afgebroken. Het CBR tekent hierbij aan dat kandidaten die tijdens het afrijden dramatisch presteren, voortaan een maand langer moeten wachten voordat ze mogen opkomen. Met de lange wachtlijsten die er al zijn is dit natuurlijk ergerlijk. En het CBR zet ook vraagtekens bij de rijscholen waarvan ik al eerder heb gezegd dat deze vaak beneden de maat zijn. Je hoeft maar om je heen te kijken in het verkeer hoe er bedroevend slecht en gevaarlijk gereden wordt.


Even generaliserend, maar uit eigen ervaring weet ik dat Duitsers, Engelsen en mensen uit ScandinaviŽ zich goed gedragen in het verkeer. Op Belgen, Fransen en Spanjaarden heb ik het niet zo, waarbij in BelgiŽ vroeger al helemaal geen rijbewijs was vereist. En dat is tot op de dag van heden nog te merken! Ook even generaliserend zijn de jonge rijders in VW Golfjes en afgetrapte Audiís/BMWs levensgevaarlijk en belanden ze vaak in het gemengde weekeindenieuws nadat ze tegen een boom zijn gereden of op de kop in de sloot zijn gekomen. Ze denken dat ze Max Verstappen zijn, maar hebben geen flauw idee hoe ze hun auto goed onder controle kunnen houden.


Met als gevolg ongelukken waarbij onschuldige mensen het slachtoffer worden of voor het leven verminkt. De toegekende (taak)straffen zijn belachelijk laag voor dit roekeloze rijgedrag en is het toe te juichen dat de Rechtbank in Middelburg een veroorzaker van een ernstig ongeval, waarbij een vader en zijn zoontje ernstig gewond raakten, een gevangenisstraf van drie jaar en vijf jaar rijontzegging uitdeelde. Mensen die worden betrapt op aso-rijgedrag moeten vaker worden veroordeelt tot celstraf en levenslange rijontzegging. Op zoín manier wordt het hopelijk een stukje veiliger op de weg en doe dan gelijk ook maar het smartphone-gebruik in de ban en stel zoals in ScandinaviŽ dagrijverlichting verplicht.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Commentaar

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel