Dieselrook kankerverwekkend

10 augustus 2018

Bijdrage van: Aad

Het wil maar niet neerdalen in sommige breinen dat auto’s met dieselmotoren sluipmoordenaars zijn. In de Telegraaf van 9 augustus staat een artikel over een uitvaartondernemer die zich beklaagt, dat hij zijn nieuwe aangepaste begrafenis Mercedes met dieselmotor maar niet geleverd krijgt. Het Duitse moederbedrijf heeft de dealers verboden een hele reeks dieselmodellen af te leveren omdat er problemen zijn met de software waardoor de stikstofuitstoot hoger mogelijk(!) hoger is dan aangegeven. Gifgas dieselauto’s horen natuurlijk so wie so niet op de weg en zouden dientengevolge niet meer verkocht moeten worden. Maar een begrafenisauto met een dieselmotor, dat is pas echt een gotspe!


Ik dacht dat dieselmotoren alleen rendabel zijn vanwege het belastingvoordeel bij hoog kilometergebruik. Voor mijn werk reed ik indertijd zo’n 60.000 km. per jaar, maar weigerde instinctief om deze in een dieselauto af te leggen. De vervuiling van een benzinemotor is immers al erg genoeg. Deze begrafenisondernemer zet een dieselmotor in voor korte begrafenisritjes en omdat ik aanneem dat hij deze auto daarnaast niet als taxi gebruikt, is het voor mij onbegrijpelijk dat hij dit de mensheid aandoet. Waarschijnlijk is het een soort van slimme klantenwerving op termijn.


Toegegeven: het lijk in een afgesloten doodskist heeft zelf weinig last van het dieselgifgas, maar voor alle nabestaanden zou het heel gezond zijn als dieselolie op het verboden middelen lijstje komt.

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20180809081719929