Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Rare jongens, die Amsterdammers   
De Rotterdamse haven mag het komende cruiseseizoen zeven keer het cruiseschip MSC Preziosa verwelkomen. De aankomsten zijn verplaatst van de haven van Amsterdam naar Rotterdam, vanwege de ingevoerde citytax in de hoofdstad. Door de invoering van de citytax voor cruisereizigers moet cruiserederij MSC voor elke cruisepassagier 8 euro extra belasting per dag betalen om aan te meren in Amsterdam. In Rotterdam hoeft dat niet, waardoor het voor de rederij aantrekkelijker is om naar de havenstad te komen.

Blijkbaar zijn er bij de gemeente Amsterdam een paar rare jongens (of meisjes), die vinden dat er genoeg rolkoffertoeristen rondlopen. Nu is het publiek dat van een cruiseschip afkomt en het nabijgelegen centrum binnenloopt niet voorzien van rolkoffers en over het algemeen tamelijk kapitaalkrachtig. Leuk voor de tanende middenstand die niet op rugzaktoeristen zit te wachten. En wat wil het gemeentebestuur nu in zijn oneindige wijsheid: de huidige cruiseterminal opheffen en verplaatsen naar de havens West.

Als rasechte Rotterdammer heb ik jarenlang in de scheepvaartsector in Amsterdam gewerkt, maar sinds het Centraal Station het zicht op het IJ blokkeert, zijn ze ook een beetje het zicht op de realiteit kwijt geraakt. Jammer hoor, want met een nieuw aangelegde sluis in IJmuiden moet je wel rekening houden met het belang van de scheepvaart. Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Commentaar

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel