Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Help een hondje   
Stichting Assistentiehond Nederland leidt honden op in specifieke vaardigheden, waarmee zij mensen met een motorische, epileptische of auditieve beperking een geestelijke stimulans, een maatje voor het leven en grotere zelfstandigheid bieden. Iedereen weet wat blindengeleidehonden doen, maar over het werk van andere assistentiehonden is minder bekend. Deze honden ondersteunen hun lichamelijk beperkte baasjes in het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan het openen en sluiten van kasten en laden, of het oprapen, aangeven en dragen van voorwerpen. Deze fantastische honden kunnen nog veel meer en zij openen letterlijk en figuurlijk deuren voor hun bazen waardoor die weer een stuk onafhankelijker kunnen zijn.

Wat de stichting uniek maakt, is dat ze werken met een persoonlijke aanpak. Voor ieder team (baasje met hond)wordt een individueel trainingsplan gemaakt en daarmee wordt getraind. Ze werken zowel met pups en herplaats honden, soms afkomstig uit een dierenasiel. De opleiding van een assistentiehond duurt gemiddeld 2 jaar. Het eerste jaar van de training staat in het teken van socialisatie en basisgehoorzaamheid. De hond is dan bij een gastgezin in huis en kan hij gewoon lekker pup/hond zijn.

Als de hond goedgekeurd is voor gedragstesten en medische keuringen, start zijn opleiding tot persoonlijk assistent. Deze duurt 6 tot 8 maanden en hierin leert hij die speciale benodigde vaardigheden. Daarna heeft de hond met zijn nieuwe baas nog ongeveer een jaar begeleiding nodig om samen een perfect team te vormen dat geheel is afgestemd op elkaar. U kunt een assistentiehond adopteren en dit kan van 10 euro per jaar. Vanaf 25 euro ontvangt u een adoptiefcertificaat van uw geadopteerde hond. U steunt hiermee de opleiding en ontvangt informatie over de vorderingen van de hond of het team.

De opleving van pup tot assistentiehond en de nazorg gedurende de rest van het hondenleven is kostbaar. Omdat de stichting assistentiehond Nederland zonder subsidies werkt hebben ze uw financiŽle steun hard nodig. Helpt u ook een hondje? U kunt uw donatie overmaken op rek. nr. NL21 RABO 0145 1088 64 ten name van Stichting Assistentiehond Nederland te Molenschot. Als u uw naam, adres, postcode, woonplaats en e-mailadres opgeeft, wordt u op de hoogte gehouden over de vorderingen.
 Gerelateerd  
  • Meer door.. Aad
  • Meer van.. Nieuws

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel