Arme Mammoet

06 februari 2019

Bijdrage van: Aad

Laat het duidelijk zijn: de cartoon in het NRC van 28 januari jl. van het opgehangen Mammoet logo is niet echt leuk en zelfs smakeloos te noemen. De verwijzing naar het ophangen van Saddam Hoessein is wel duidelijk, de man die het steekgeld van Mammoet ontving, was de beul van de Iraakse dictator. Vervolgens berichten diverse kranten over steekgeld kwesties bij Mammoet en moeder SHV.

Nu was het in mijn tijd als PR-manager van Mammoet ook al zo, dat je in het Midden Oosten zonder hier en daar wat ‘afschuifgeld’ te geven, niet aan de bak kon komen. Daar werd over het algemeen niet zo moeilijk over gedaan, maar toen Mammoet door Nedlloyd werd verkocht aan de nieuwe eigenaar(eveneens als SHV een familiebedrijf) werd deze praktijk nu ook in Nederland toegepast. Zoals te verwachten willen SHV en Mammoet niet reageren op deze aantijging. "Nu niet en nooit niet", aldus een woordvoerder tegen RTL Z. Op de vraag waarom niet, wil hij ook geen antwoord geven. Fokko Ringersma, indertijd directeur van Mammoet Salvage, de bergingstak van het bedrijf die in 2016 werd verkocht, zegt tegen NRC dat hij de beschreven gebeurtenissen in het NRC artikel 'naar waarheid' vindt.

Geen sterke verdediging van SHV/Mammoet en ik ben blij dat ik voor een dergelijk pover PR-beleid niet meer verantwoordelijk hoef te zijn. Sterker nog, ik heb zelfs een beetje plaatsvervangend schaamtegevoel!

0 reactieshttp://www.proteusproducties.nl/article.php?story=20190206142454536