Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Modelbouw  

Klein in het echt
Modelbouw is de werkelijkheid in het klein. Aad van Leeuwen heeft veel met de zwaartransportwerkelijkheid te maken gehad, dus heeft hij veel contact met modelbouwers. Deze site wil veel mooie voorbeelden geven als inspiratie voor de modelbouwer en als u een bepaalde foto van een kraan of trekker zoekt, dan kijken wij of die in het archief zit. Aan het inscannen en printen zijn natuurlijk kosten verbonden, maar dat proberen we zo laag mogelijk te houden. En als uw voorbeeld al op deze site staat, dan is het mooi meegenomen.

Groot fotoarchief
En het beeldarchief groeit nog steeds omdat Proteus Producties nog steeds mooie (beeld)reporages maakt van zware transporten, die ondermeer in Truckstar worden gepubliceerd. Aad van Leeuwen is geen modelbouwer ‘pur sang’, maar hij laat zich niet helemaal onbetuigd zoals bijgaande beelden van zijn Marklin tuinspoor duidelijk laten zien. Vragen svp via ons contactformulier.


 Tuinspoor Email artikel afdruk versie 
Het 120 meter lange tuinspoor vergt naast het normale tuinwerk ook veel onderhoud. Het spoor moet onkruidvrij blijven en een vlak ballastbed bevordert een goede treinenloop. Immers, een tuin is altijd in beweging, mollen en muizen graven gangen met verzakkingen van de spoorlijn tot gevolg. Nu is een groot gedeelte van het ballastbed, bestaande uit 2 mm grindkorrels, gefixeerd door het te besproeien met een fixeermiddel. Het ballastbed kan niet meer wegzakken en het onkruid kan hierin geen wortel schieten.

lees verder (144 woorden)

 Kom over de brug Email artikel afdruk versie 
De vijver in onze tuin is op dit ogenblik zijn mooist. De waterlelies staan in bloei en dat geldt ook voor de rododendrons. De tuinkabouter trekt zich overigens nergens wat van aan en blijft consequent een dutje doen. Veel hulp valt dan ook niet van hem te verwachten en een beetje onkruid wieden is wel het minst wat je van een tuinkabouter mag verwachten. En inmiddels hebben we ook een bijzondere gast die regelmatig in de vijver verkoeling zoekt.

lees verder (161 woorden)

 BigLift Shipping te zien op Railz Miniworld Email artikel afdruk versie 
Afgelopen week is het modelschip van BigLift Shipping aangekomen in de miniatuurwereld van Railz Miniworld. Immie van Kalken van BigLift Shipping overhandigde het schip persoonlijk aan Marc van Buren. directeur van Railz Miniworld. Het zware-ladingschip is nu te bewonderen in de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa. Volgens Marc van Buren wordt het schip nog voorzien van een weervaste coating en komt er op het schip nog een specifieke zware lading te staan.

lees verder (74 woorden)

 Jong geleerd, oud gedaan Email artikel afdruk versie 
Theo van der Zon (Zon Model Holland) organiseert samen met Klaas Poort de internationaal vermaarde modelbouw tentoonstelling "Modelshow Europe". Het contact dateert al uit de tijd dat ik PR manager bij Mammoet Transport was en hij als eerste 1:50 schaalmodellen van de zelf-aangedreven Scheuerle platformwagens (SPMTs) bouwde. Ik maakte hier dankbaar gebruik van om in 1984 het revolutionaire nieuwe SPMT transport systeem te promoten op de OTC in Houston en op andere beurzen. De uitnodiging om de Modelshow Europe dit voorjaar in Bemmel te komen bezoeken, was dan ook een aangename verrassing.

lees verder (416 woorden)

 Rijplezier in een busje Email artikel afdruk versie 
Een van de leukste winkels, die ik persoonlijk ken en regelmatig bezoek, is de modelbouw speciaalzaak De Tombe in Oegstgeest. Vader en zoon De Tombe runnen in de Kempenaerstraat een bijzondere winkel, waar technisch speelgoed, zoals modeltreinen, plastic-en houten bouwmodellen, slotracing en radiografische modelbouw de overhand voert. Bestemd voor een gevarieerd publiek: van de scholier met een beperkt budget tot de professor van de Leidse Universiteit. Voor mij is het likkebaarden bij het tuinspoor Märklin 1, voor anderen zijn scheepsmodellen of modelauto`s weer "finger-licking good".

lees verder (219 woorden)

 FTF Trucks Email artikel afdruk versie 
De FTF was een in Nederland gebouwde truck, die vanwege de frontbesturing uitermate geschikt was om voor zwaar-transport ingezet te worden. De door Floor in Wijchen gefabriceerde trekkers verwierven in de zwaartransport sector een uitstekende reputatie en het duurde tamelijk lang voordat de concurrentie daar een goed antwoord op had.

lees verder (318 woorden)

 Reisverslagen  
Belevenissen bij mammoet
Mammoetologie

 Zoek  
 
Uitgebreid zoeken

 Evenementen  
Er zijn geen komende evenementen